Egészségtelen a sok tojás fogyasztása?
maximum ha már úgy érzed hogy fullaszt, ne egyél többet, de bajod nem lesz, sőt, egészséges, egyedül a koleszterint bánthatja
van aki nyersen befal tízet egy nap (gyúrók), semmi baja
Első: öt tojásfehérjében nincs annyira sok fehérje, hogy fedezze egy felnőtt napi szükségletét. Persze ettől még nagyon jó kaja.
Második: a koleszterinnek semmi köze nincs a tojásfogyasztáshoz, ez a mítosz kb. tíz éve bedőlt. Nyersen meg csak az idióták fogyasztják. A testépítők is megfőzik vagy megsütik. A nyers tojástól jó eséllyel megbetegszel.
Nyugodtan ehetsz tojást, de figyelj azért oda rá. A sárgája elég zsíros, ezzel számolj. Reggelire eszel egy olajjal sütött rántottát 5 sárgájával és máris rengeteg zsírt beviszel. Én pl. elég hízékony vagyok, ezért általában úgy eszem főtt tojást vagy rántottát hogy szétválasztom és 2-3 sárgáját eszem meg maximum, a többit megkapja a kutya :)
Egy régi barátom képes volt 20 db tojást megenni...azt hittük ezt senki nem fogja überelni...
Volt neki egy kisöccse, aki mára már felnőtt életerős srác...a minap kaptam az infót 30 tojás elfogyasztására is képes egy ültő helyben.
Nem a szénhidráttól, hanem attól hogy sokat zabálsz! :D
Az egész napi kajabevitel számít, nem pedig egy makrotápanyagból a túlzott bevitel.
Nem, a tojás remek étel, főleg a jóféle házi.
3 éve napi 4-5-öt ettem, manapság már többet. 6-8 nagyobbacska már biztosítja, hogy aznapra meglegyen a fehérjém, az azért másból is jön, csak éppen a tojásra alapozom e tekintetben.
A zsírmennyiség nem zavar, szeretek zsírosan enni, máshogy mondjuk nem is tudnék fogyni. A szénhidrátot csökkentem inkább.
# 7
A szénhidrátot és a zsírt is túlzásba lehet vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!