Ha megfőzök 1kg rizset, hány kg lesz utánna?
Figyelt kérdés
megszívja magát úgy lesz 2kg akár vagy mennyi kb?2015. jún. 6. 16:16
1/24 anonim válasza:
Hát, ahogy a receptkönyvben is van írva: "a rizshez 2x annyi vizet adunk, hogy jól megszívja magát" ebből ki lehet következtetni, hogy kb 2kg lesz lehet kevesebb lehet több ez a rizs fajtájától függ
2/24 anonim válasza:
Azért nem ártana megtanulni számolni: 1 kg rizshez hozzáadsz 2 liter (azaz 2 kg ) vizet, akkor abból 3 kg lesz, nem pedig kettö!
3/24 vfrtom válasza:
Igen, ha rizset (nem rizst) megfőzöd, megszívja magát úgy lesz 2kg akár vagy mennyi kb.
4/24 anonim válasza:
Amennyi vizet felvesz a főzés során, kb annyival nehezebb is lesz. de egyszerűen le is mérheted előtte-utána...
Sokan sokféleképpen főzik a rizst, tehát nem lehet konkrét választ adni, csak , ha valóban leméred.
Én pl másfélszeres mennyiségű vízzel főzöm a rizst, így pergős, nem mancsos, de még nem jutott eszembe , hogy lemérjem készen :)
5/24 anonim válasza:
Attól is függ mennyi víz megy a levegőbe.
7/24 anonim válasza:
Nálunk 5 kg lesz belőle. Ez úgy a max, ennél többet már nemigen tud felvenni, főzés után kicsit még áll rajta a víz, de aztán beszívja és puha lesz :)
Aki nem négyszeres vízben főzi vagy fedő nélkül és párolog egy csomót, annak persze kevesebb lesz. Ez a tipikus, senkiről nem hallottam még rajtunk kívül, aki ennyi vízben főz rizst. Persze biztos van.
8/24 anonim válasza:
Kihagytam, hogy az első jól írta, a rizs fajtája is számít. A barna rizs sosem vett fel négyszeres vizet, csak a fehérek, de nem próbáltuk végig a rizsfajtákat...
10/24 zolidobos válasza:
Ha hurkához főzzük -pirítás nélkül- ,kilónként 1,7 liter folyadékot öntünk rá, ebből nagyjából két és fél kiló főtt rizs (kása) lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!