Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szeretitek a parizert?

Szeretitek a parizert?

Figyelt kérdés
Egyik osztálytársam szinte minden nap parizeres-vajas kenyeret hoz kajának. Ráadásul nem is valami jobb fajtát, hanem ezt az ócska, 4-500 ft/kg-os S-budgetes sz@rt, aminek olyan az állaga mint a guminak, íze meg semmi. Egyszer megkóstoltam, de szerintem undorító, sosem ennék meg ilyesmit. Pláne miután megnéztem az összetevőit. Nektek mi a véleményetek a parizerről? Finom vagy gusztustalan?

2015. máj. 4. 22:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem szeretem, semmilyen árkategóriában.


Igazság szerint a parizer drága, az olcsó is. Van benne kb. 30% hús, azaz 2000ft-os húsáron van. Akkor inkább lesütök egy darabban egy pulykamellet (de lehet bármilyet, combot is, aminek 900ft kilója, de a mell is 1500), s hidegen szeletelem szendvicsbe, vékonyan.


Árban ugyanott vagyok és ételt eszem, nem ételnek látszó tárgyat.

2015. máj. 5. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Borjúpárizsit szeretem egyedül, igaz jóval drágább, mint a többi, de ízletes, bár azt is ritkán eszem.
2015. máj. 5. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/20 anonim ***** válasza:
56%

Nem fogyasztok párizsit, mert szerintem a legalább 25 féléből egyik sem jó, nem teljes értékű "húskészítmény"Ennek ellenére nem nézem le azokat, akiknek csak erre futja...Én nem nevezném sem undorítónak, sem gusztustalannak- ahogy te írtad-csak egyszerűen nem adnék ki pénzt érte.

Te mindig Pick szalámiból készíted a szendvicsedet ?

Az osztálytársad is biztosan szívesebben enné abból, de nyilván megérti a szülei anyagi helyzetét, és elfogadja azt, ami van. Talán te is fejleszthetnéd az empátia készségedet, az ítélkezés helyett.

2015. máj. 5. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/20 anonim ***** válasza:
32%
Nem szeretem. Undorító. Sőt, amikor a suliban valaki parizeres szendvicset eszik, néha a hányinger kerülget.
2015. máj. 5. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 A kérdező kommentje:
A 11-es válaszolónak igaza van. Nem lehet a pénztelenségre fogni, hogy valaki ilyen "szemetet" eszik. Ki lehet hozni olcsón finom és tápláló ételeket is, csak persze nyilván több fáradtság, mint bemenni a boltba és leemelni a polcról, mert dolgozni kell az alapanyagokkal. Itt van pl egy házi parizer recept: [link] <-- és ebben legalább hús van, nem pedig valamiféle húsipari hulladék. Meg tudnék még más példát is az olcsó, de egészségesebb étkezésre. Nagyon bírom, mikor valaki azt mondja, azért eszik parizert, mert így legalább eszik egy kis húst. Húst? Komolyan? Mert hogy húst csak akkor látott, mikor eltolták a húspult mellett, az tuti.
2015. máj. 5. 12:12
 16/20 anonim ***** válasza:
Én szeretem a párizsit, de nem a legolcsóbb tényleg undorító vackokat. Báááááár, elárulom sokszor a drága sem jó...... Maradjunk a középkategóriánál.
2015. máj. 5. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/20 anonim ***** válasza:
Én régen szerettem, ám inkább csak a sajtosat a simát még akkor se nagyon, viszont amikor megtudtam, hogy miket tesznek bele...hát...inkább ti se egyétek.
2015. máj. 5. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 anonim ***** válasza:

Egyetértek #11-essel, aki inkább hússzeletet süt.

Különösen, mióta tudom, hogy az alapanyag a "white slime". ( [link] )

Gyakran veszek inkább csirke májat, azt hagymás bő zsírban megsütöm, és ezt kenem a kenyérre. Isteni...

2015. máj. 7. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/20 A kérdező kommentje:
Mindenkinek ajánlom elolvasni a cikket, amit a 18-as linkelt. Egyszerűen gyomorforgató. Aki még ezek után is azt mondja, hogy meg tudja enni a parizert, virslit stb., akkor annak gratulálok, nagyon erős gyomra van, vagy csak ennyire nem érdekli, hogy mit eszik.
2015. máj. 8. 12:05
 20/20 anonim ***** válasza:

Én már réges rég nem fogyasztok semmiféle felvágottat . Drága és gusztustalan mindegyik . Oké ,hogy 500 ft egy kiló (bár szerintem drágább) ,de mennyit kell megenni belőle ,hogy jól lakjál ??? Inkább vennék csirkeszárnyat,farhátat,májat,ezeknek is pár száz forint kilója ,lesütném zsirban ,vagy húspogácsát gyúrnék daráltból. Aztán lehet szendvicsbe,vagy mellé is .

Házi kolbász . De ha arra sem telik tojást sütnék a szendvicsembe ,meg zöldséget .

2015. jún. 12. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!