Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan szeretitek a palacsintá...

Hogyan szeretitek a palacsintát? Édes vagy sós töltelékkel? Azon belül mivel?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 24. 22:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Édesen:-)


Dió, mák (mindkettő tejben megfőzve), kakaó, vagy gyümölcsös/túrós vaníliasodóval.


Imádom a Crêpe Suzette-et is.

2015. ápr. 24. 22:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Mindkettő, bár többnyire édesen eszem, édesszájú vagyok :)

Sós: többnyire sajt, néha sült káposzta, de ehetném padlizsánkrémmel, lecsóval vagy zöldségcurryvel is.

Édes: diós, diós-baracklekváros, kakaós, fahéjas, kókuszkrémes, citromkrémes... Mákkal nem szoktam, talán majd egyszer kipróbálom azt is.

Ezenkívül liszt és tej nélkül csinálom, de ez talán nem fontos.

2015. ápr. 24. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 A kérdező kommentje:
A tej nélkül még oké,de a liszt helyett mit használsz?
2015. ápr. 25. 00:49
 4/17 anonim ***** válasza:
57%

Változó. A kedvencem a zöldségpor (a répa is jó, de a sütőtökpor az igazán szuper. van aszalóm), de magliszteket (olajos magvak valamelyest zsírtalanított lisztjei) is lehet használni, aztán van a tojás+mascarpone (lágy lesz, de meglepően jó. ebben nincs víz, hisz elég folyékony anélkül is), tojás+víz (de az nekem rántotta :)) is. Sima olajos magvakkal durván tojásosan kell, hogy ne szakadjon, de a magliszt sem bír el sok vizet. A tápiókakeményítő is sokat segít, ízben, ruganyosságban.

Bizonyosan vannak még lehetőségek, a gluténmentes gabonák kínálkozó megoldások, zabpehelylisztet sokan használnak, arról már hallottam... A rizsliszt nem jött be, de úgysem akarok sok szénhidrátot enni. Hogy akkor ne egyek palacsintát? Dehogynem. Palacsintarajongó vagyok, pedig macerás és sosem tudok eleget enni belőle, mert túl kalóriadús, egy tojásból max. kettőt tudok kihozni nem hagyományosan...

2015. ápr. 25. 01:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:
85%
Én az amerikai(vastag) palacsintát szeretem a legjobban juharsziruppal. Azért a "miénk" se rossz :)
2015. ápr. 25. 03:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Édesen és sósan is. Édesből a diós lekváros, túrós, nutellás, sósból akár spenótos-sajtos, sajtos-tejfölös és nem utolsósorban a húsos a kedvenc.
2015. ápr. 25. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Hangulatfüggő.

- édes: kakaó, lekvár, túró, dió+csokiöntet, é persze mindegyik tetején porcukker :D


- sós: sajt+gomba, húsos, bolognai+sajt, tejföl+fokhagyma, hagyma+gomba...

2015. ápr. 26. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Amerikai palacsintát sütöttem már párszor, hoztam hozzá kintről igazi juharszirupot (nem a tescós 3%-osat). Egyszer-egyszer meg lehet enni, finom is, de iszonyú tömény.
2015. ápr. 26. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim válasza:
100%
Kakaós-lekváros! Nyami!:)
2015. ápr. 27. 07:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim válasza:
100%

Édes.

Kakaós (cicás kakaó cukorral keverve, melegen beletéve -> picit folyékony lesz)

túrós (citromhéjjal cukorral ízesítve)

lekváros (sárgabarack)

talán almadarabos-fahéjas

sós: magában

2015. ápr. 27. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!