Szeretitek a parizert?
valoban nem finom es nem tul jo minosegu az a parizer, amit emlitesz, de lehet, hogy az osztalytarsad is szivesebben enne jobbat, csak nem telik ra nekik.
egyebkent en pl a draga felvagottakat sem annyira szeretem, inkabb szalamis vagyok
Lehet, nem telik másra.
Van egy olyan mondás, hogy a takarékoskodás a szegény embert még szegényebbé, a gazdagot még gazdagabbá teszi.
Meg van annak a technikája, hogyan lehet a keveset ügyesen beosztani úgy, hogy ne hitvány termékekre kényszerüljünk rá. De ez nehéz mesterség. Dédanyáink még tudták ezt, ma nem jellemző.
Jó minőségű parizert nem gyártanak húsüzemek, legfeljebb olyant, amelyikben kevesebb a súlyt adó akármi, s több a hús.
De az az igazság, hogy kisüzemi parizerrel nem találkoztam. Virslivel igen. Abban a húson és fűszereken kívül csak víz volt. Ízfokozó, emulgeálószer stb. nem.
Gyerekkoromban megettem, azóta okosabb vagyok.
Annyiért inkább lazacot veszek, az legalább finom és nincs belekeverve mindenféle, ha tenyésztett is, na bumm. (Halcsont vagy nyesedék néven árulják a nemritkán bő fél kilós darabkákat, csupa rózsaszín hús, némi csonttal, bár én a hájas-bőrös részekkel együtt szeretem, különben túl sovány nekem :D Ha a csontot levonjuk, akkor kb. 500 ft/kg.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!