Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Nektek nem marja a torkotokat...

Nektek nem marja a torkotokat az eritrit? Van valami praktika ellene?

Figyelt kérdés
Xilittől meg hasmenésem van, tiszta egyszerű a helyzet :) a cukrot hanyagolnom kell a ruhatáram miatt.
2015. ápr. 21. 15:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajom vele. Ha zavarna, egyszerűen nem ennék ilyesmit, nem kötelező. Legalább leszoknék a napi szintű édességevésről, bár nem tuti, amikor nem volt itthon eritrit, megoldottam banánnal vagy valahogy. Ami ketogén diétában azért nem semmi :)

Kicsike xillittől is hasmenésed van? Azt tudom, hogy soktól gyakran előfordul, de simán el tudom képzelni, hogy van, aki érzékeny (nekem teljesen jó a xillit. a stevia az, aminek a mellékízével a világból ki lehetne kergetni. majdnem annyira utálom, mint az aszpartámot, bár azt főleg nem enném szabad akaratomból).

Olyan van, hogy néha túl töménynek érzem az eritritet egyes ételekre szórva. No meg hűvös íze van, egyes cukoralkoholok ilyenek, de az nem baj. Ilyet még nem hallottam, hogy marja a torkot. Valamibe keverve is?

2015. ápr. 21. 17:10
 2/5 A kérdező kommentje:
én nem paleózom, szóval túrókrémet csináltam, és szétmarja a torkomat. sütibe mikor tettem, nem éreztem ilyet. de most már elhagytam a gabonákat is (kivéve rizs), szóval a sütike nem játszik, csak ilyen túrókrémek. ja, meg egyszer pudingot is főztem még belőle annak idején, az is mart. xilit nem vészes amúgy, de meghajt. sztívia meg ugye a már említett mellékíz miatt nem jó. én úgymond már unom a banánt :D eper még nincs finom, őszibarack, szőlő amit megeszek még, de az is soká lesz.... szóval így tudok csak édességezni :D
2015. ápr. 21. 17:44
 3/5 A kérdező kommentje:

ja, amúgy tudom, hogy nem kötelező, de kilója kb. 2000 ft, nem szívesen önteném a kukába :/

de nem is ez a durva, hanem hogy ennyi pénzért 10 kiló fehércukrot vehet az ember... :o

2015. ápr. 21. 17:49
 4/5 anonim válasza:
0%
nekem a torkom csak a ge€i szokta marni
2015. máj. 3. 23:18
 5/5 A kérdező kommentje:
esetleg ne nyeld le.
2015. máj. 4. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!