Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Babot áztatok épp, van valami...

Babot áztatok épp, van valami praktika arra hogyan lehet ezen folyamatot elősegíteni?

Figyelt kérdés
Például arra gondoltam volna e értelme némi szódabikarbónát tenni az áztató vízbe?

2015. ápr. 14. 12:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Főzéskor is lehet bele tenni. Valamit segít.
2015. ápr. 14. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
Olvastam én is, hogy lehet, mert állítólag lazít, de ne próbáltam.
2015. ápr. 14. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Épp múltkor egy Jamie Oliver műsorban hallottam, hogy félbevágott paradicsomot és krumplit kell tenni a főzővízbe, hogy hamarabb puhuljon. Nem próbáltam még, de ha kipróbálod, írd meg feltétlenül, hogy jó-e ;)
2015. ápr. 14. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Tettem az áztatóba 1 kanál szódabikarbónát, meglátjuk.


Krumplit teszek majd akkor a főzőbe, egész paradicsom nincsen, paszírozott paradicsomot tudok bele tenni (pasta).


Majd akkor visszajelzek hogy sikerült. :)


Szerintetek mennyit érdemes áztatni? Azt írja a csomagolás 4 óra elég, én úgy gondoltam egy nap az minimum. Szerintetek?

2015. ápr. 14. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én este szoktam beáztatni, másnap délelőtt főzöm. Annyi biztosan elég.
2015. ápr. 14. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 mahjong ***** válasza:

Szia!


Ha nincs elég időd beáztatni, akkor érdemes kuktában főzni, abban hamar megpuhul.

2015. ápr. 14. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Este szoktam én is a másnapra szánt babot beáztatni. Soha nem tettem még az áztatóvízbe szódabikarbónát, a levesbe néha, ha még zörgősnek találom a babot keverés közben, de már puhulnia kellene. (nem lehet tudni, hogy az ember milyet fog ki, lehet, hogy kőkorszaki )
2015. ápr. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
A krumpli-paradicsom kombo nem a puhabbra fozeshez kell, hanem, hogy ne pukkadjon ki a bab heja. Szodabikarbona hasznalatos dolog, de ha egy kicsit megnoveled a fozesi idot, akkor is hasonlo az eredmeny.
2015. ápr. 14. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

5-6 óra áztatás kávéskanálnyi szbk-val, ugyanennyi a főzőben 1,5 óra pasztával, kurmplival, keménykés volt picit meg inkább ilyen pici mintha keményítő darabkák lettek volna még benne vagy mik nem értek hozzá annyira, aztán leturmixoltam ezek a mini bogyeszok benne maradtak majd némi főzéssel vagy lehet csak ázással mostmár azok sincsenek benne.


Étkezési száraz tarkabab PACO márka, kínából, 2017íg jó.


Vajon másfélét kéne?


Legközelebb megy a kuktába.


Finom lett a vége. Ilyen trutyi. Hmm bár maradt még benne egy két ilyen keményebb minirész... Nemértem. Mi lehet az?

2015. ápr. 14. 20:17

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!