Hogyan tudom megkülönböztetni az eritritolt a cukortól?
Figyelt kérdés
Vettem a piacon (bioboltban) eritritolt (eritritet), de ízben, állagban is nagyon hasonlít a kristálycukorra. Hogyan tudnám házilagosan eldönteni, hogy a 20 kalóriás eritritolt eszem, és nem a 400 kalóriás cukrot?
Tippeket kérek arra, mivel lehet eldönteni.
2014. ápr. 20. 10:20
1/6 anonim válasza:
Szerintem a cukor sokkal édesebb. Ha megkóstolod szerintem el tudod dönteni.
3/6 A kérdező kommentje:
Valóban nem olyan édes.
Sajnos megolvad az eritrit is. Mikroban melegítettem, folyékonnyá vált.
A szájban oldódáskor viszont lehűl, hűt.
További tippek? :)
2014. ápr. 22. 13:30
4/6 anonim válasza:
Az eritriol talán picit fehérebb, a kristálycukor meg barnásabb árnyalatú.
6/6 anonim válasza:
A hűsítő érzés, amit írtál, az jó ismérv.
Persze ezzel csak a cukortól tudod megkülönböztetni, a xilit és egyéb cukoralkoholok mind ilyen érzetet keltenek, tehát azoktól nem lehet ez alapján elhatárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!