Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan tudom megkülönböztetni...

Hogyan tudom megkülönböztetni az eritritolt a cukortól?

Figyelt kérdés

Vettem a piacon (bioboltban) eritritolt (eritritet), de ízben, állagban is nagyon hasonlít a kristálycukorra. Hogyan tudnám házilagosan eldönteni, hogy a 20 kalóriás eritritolt eszem, és nem a 400 kalóriás cukrot?

Tippeket kérek arra, mivel lehet eldönteni.



2014. ápr. 20. 10:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a cukor sokkal édesebb. Ha megkóstolod szerintem el tudod dönteni.
2014. ápr. 20. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim válasza:
100%
az eritrit nem olvad meg
2014. ápr. 21. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Valóban nem olyan édes.

Sajnos megolvad az eritrit is. Mikroban melegítettem, folyékonnyá vált.

A szájban oldódáskor viszont lehűl, hűt.

További tippek? :)

2014. ápr. 22. 13:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Az eritriol talán picit fehérebb, a kristálycukor meg barnásabb árnyalatú.
2014. ápr. 22. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
nem karamelizálódik
2014. ápr. 26. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A hűsítő érzés, amit írtál, az jó ismérv.

Persze ezzel csak a cukortól tudod megkülönböztetni, a xilit és egyéb cukoralkoholok mind ilyen érzetet keltenek, tehát azoktól nem lehet ez alapján elhatárolni.

2014. jún. 22. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!