A szeletelt kenyér hamarabb kiszárad mint az egész kenyér?
Logikus lenne, mivel szeletelve van, több helyen száradhat, míg az egész kenyér csak a vágott oldalon. De nem tudom tényleg így van-e.
Illetve a penészedéssel mi a helyzet? Jártam már úgy hogy ~4 napos szeletelt kenyér elkezdett penészedni. Nem tudom mi oka volt.
Nem attól kezdett el penészedni, mert szeletelve volt!
Ha úgy vásárolok kenyeret, hogy max. 3 nap alatt nem fogy el, akkor párosával (=2 szelet/napi adag) rakom zacsiba, és teszem a fagyasztóba. Reggel kiveszem, kb. 20-30 perc alatt felállítva, mint a kártyavárat, kienged, és akkor is olyan, mint amikor az üzletből kihoztam. Ez esetben nem fog sem rám száradni, sem rám penészedni.
A szeleteltnek és egész kenyérnek nincs köze a penészedéshez.
A penészedést az alkotóelemek adják.
Én is vettem már olyan kenyeret, amit kiszárítottam, hogy később jó legyen fasírtokhoz, és fel is használtam. De volt olyan, ami pár nap szárítás után bepenészedett. A penész tehát a benne lévő anyagoktól függ.
A boltilag eleve szeletelt kenyér tapasztalatom alapján sokkal tovább friss marad, mint az egybe kenyér.
Nyilván tele van adalékokkal a szeletelt, de a kérdés nem ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!