A krumpli miért hizlal?
Tehát az ok, hogy ha 5 liter olajat öntünk rá, és a legkisebb lángon sütjük és magába szív minden olajat, és zsíros, mócsingos hús hegyeket eszünk hozzá, egy fél kg kenyérrel, akkor az hizlal.
De egy főtt krumpli, egy héjában sült krumpli vagy egy normálisan megsütött krumpli egy normális adag kajánál is?
Nincs olyan, hogy hizlal/fogyaszt.
Az egész napi energia bevitel és leadás a fontos.
A krumpliban sok a keményítő, de egyáltalán nem egészségtelen, ez a mai divat, mert ugye a legtöbb ember sült krumplit vagy vajas krumplipürét csinál rántott előre fagyasztott valamivel és ül tovább. Ez hizlal, de egy héjban sütött krumpli igen tápláló étel, nem hiába esszük ha hánytunk/betegek vagyunk kis sóval.
Nem kell túlzásba vinni semminek a fogyasztását, de nem is kell mindent kizárni, főleg nem a krumplit nem. Edd nyugodtan ebédre, 1-2 szem sütőben sütött krumpli, saláta és natúr sült hús egészséges, tápláló étel.
És a krumpli nagyon sok vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz.
Feleslegesen eszel krumplit...
Gyakorlatilag semmi nem hasznosul belőle, csak max az amivel összekeverted vagy amiben kisütötted...
Az egész egy szivacsként fogható fel, semmi más értelme nincs.
Egyél rizst azzal ezerszer jobban jársz, és jobban is laksz!
Pl a paprikás krumpli meg a krumplifözelék a földön a legnagyobb baromság a kaják között..
az egyikbőla paprikás zsírt emészted meg a másikból meg a paprikás tejfölt, és ennyi..
ezzel ki is fujt a dolog.
Ennyi erővel jobban jársz ha megiszol 5 db nyers tojást vagy megeszed öket főzve.
A tápértéke is több, és nem is hízol tőle.
Hagyjuk már ezt az energiamérleg hülyeséget. Senki sem attól lesz szép, hogy elfogy, mert kevesebbet eszik, mint amennyi a kalóriaigénye. Annak a vége az lesz, hogy a maradék izomzatod is leépül plusz ingerültség, rendszeres fáradtság.
Sport és a hozzá igazított sport táplálkozás az egyetlen megoldás, ha magunkat fejleszteni akarjuk. "fogyni"
A krumpli amúgy keményítő, jó lehet szénhidrátnak, mert könnyebben csúszik, mint a rizs. A rizsben van fehérje, de egyébként sem egy komplex forrás, szóval ízlés kérdése ki mivel elégíti ki a szénhidrátigényét.
A sült krumpli leginkább a hidrolizált pálmaolaj miatt egészségtelen, amiben kisütik, de kókuszzsírban is sütheted és az jóval egészségesebb.
Gyakorlatilag nap mint nap nyomjuk itt a GI hülyeséget, nagyon sokadlagos problémakör pedig, amíg itt a fogyirészlegen rendeszeres visszatérő a koplalás meg a kalóriaszámlálás a zsömlével meg egyéb hülyeségekkel.
Ez nem olyan egyszerű, hogy hizlal vagy sem. Gondolom hallottál már a glikémiás indexről, ami 0 és 100 között jelölnek. Ez az érték minél magasabb, annál gyorsabban megemeli a vércukrot és előbb kezd zuhanni a vércukor érték, minek következtében rövid időn belül megint megéhezel. Minél alacsonyabb az index annál lassabban szívódik fel a CH tartalom.
A burgonya GI indexe 58, a répacukoré 68. Megeszed, megdobja a vércukrot aztán gyorsan zuhanni kezd és egy óra múlva megőrülsz az éhségtől.
Nyilvánvalóan van különbség az olajban sült krumpli és a héjában főtt között!
Egyébként a héjában főtt például kifejezetten jól esik nekem is néha, pedig fogyózom, de ez simán belefér.
Egyébként egyetértek azzal, hogy bármi beleférhet, hiszen az összességében elfogyasztott mennyiség és minőség számít, nem pedig egy-egy kiragadott dolog.
Nyugodtan egyél változatosan és mértékkel mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!