Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van a bolti sültkrumplin...

Miért van a bolti sültkrumplinak ilyen kibírhatatlan szaga?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy a kibírhatatlanság szubjektív élmény, de mégis, már egy ideje furdall a kíváncsiság, hogy vajon mitől van a bolti hasábburgonyának megsütve olyan természetellenes, szúró illata? A színe is szinte mintha rikítós zöld volna. Nekem, bocsánat a hasonlatért, de leginkább a csirkeürülékre hasonlít ez a szag. Hogy az íze milyen lehet, azt nem tudom, ugyanis nem ettem még. Viszont érezni szoktam, valahányszor valahol készítik, és rendre megfájdul a fejem tőle. Köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 14. 09:55
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer valaki azt mondta, a hidrogénezett növényi zsírok, amikben úsznak az ilyen mirelit termékek, bizonyos idő után szagosak és ízük is van. Tehát ha sokat állt a fagyóban a termék, amit megveszel, akkor már sanszos, hogy megérzed a zsiradékok ízét/szagát. Néha én is veszek olyat, ami nem ízlik, néha meg nem érzek semmit.
2015. jan. 14. 10:04
 2/6 anonim ***** válasza:
Még sose tapasztaltam hasonlót, pedig kb. 15 éve kizárólag mirelit hasábburgonyát veszünk.
2015. jan. 14. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:
#2-es: talán pont azért. Megszoktad a 15 év alatt.
2015. jan. 14. 12:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Mikor váltottunk házikészítésről mirelitre, akkor sem tapasztaltunk semmit. 2-es voltam.
2015. jan. 14. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem állandóan érzem én sem, és vannak márkák, amiknél gyakrabban tapasztalom. Szóval több dologtól függhet, de határozottan ismerem a szagot, amiről szó van.
2015. jan. 14. 12:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem az elősütéshez használt pálmaolaj okozza, főleg, ha már ezredszer sütnek benne, bár frissen is ugyanolyan undorító. A neonsárgászöld árnyalatot is ennek tudom be. A sima sült krumplinál már csak a fűszerezettek rosszabbak, az a szag egyenesen gyomorforgató.
2015. jan. 14. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!