Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért lesz más íze az ételnek?

Miért lesz más íze az ételnek?

Figyelt kérdés
A szeletelve főzött krumplinak miért lesz más íze, ha megtörjük? És az alma íze mitől változik meg, ha pürét csinálok belőle? Vagy csak én érzem másnak?

2015. jan. 6. 02:42
 1/1 anonim ***** válasza:

A darabban lévö élelmiszer sokkal kkisebb felületen értinkezik a levegövel meg az ízérzékelö szervekkel, mintha apróra van törve/vágva, ezért az utóbbi esetben intenzívebben érzödik az íze.

VIszont az összetört valamiket ízesíteni is szokták, ami szintén változtat azon, hogy milyennek érzed.

Ezen kivül elöforduöhat, hogy a levegövel nagyobb felületeln érintkezve oxidálónak a benne lévö anayagok (vagy egy részük), és az is változtat azon, hogy milyen ízérzetet kelt.

2015. jan. 6. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!