Miért lesz más íze az ételnek?
Figyelt kérdés
A szeletelve főzött krumplinak miért lesz más íze, ha megtörjük? És az alma íze mitől változik meg, ha pürét csinálok belőle? Vagy csak én érzem másnak?2015. jan. 6. 02:42
1/1 anonim válasza:
A darabban lévö élelmiszer sokkal kkisebb felületen értinkezik a levegövel meg az ízérzékelö szervekkel, mintha apróra van törve/vágva, ezért az utóbbi esetben intenzívebben érzödik az íze.
VIszont az összetört valamiket ízesíteni is szokták, ami szintén változtat azon, hogy milyennek érzed.
Ezen kivül elöforduöhat, hogy a levegövel nagyobb felületeln érintkezve oxidálónak a benne lévö anayagok (vagy egy részük), és az is változtat azon, hogy milyen ízérzetet kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!