Miért lesz más íze az ételnek?





A darabban lévö élelmiszer sokkal kkisebb felületen értinkezik a levegövel meg az ízérzékelö szervekkel, mintha apróra van törve/vágva, ezért az utóbbi esetben intenzívebben érzödik az íze.
VIszont az összetört valamiket ízesíteni is szokták, ami szintén változtat azon, hogy milyennek érzed.
Ezen kivül elöforduöhat, hogy a levegövel nagyobb felületeln érintkezve oxidálónak a benne lévö anayagok (vagy egy részük), és az is változtat azon, hogy milyen ízérzetet kelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!