Nem lesz rossz íze a felolvasztott ételnek, ha például hetekig áll a fagyasztóban?
1, a hűtőt tarsd tisztán, időnként engedd le, és mosd ki pl ecetes vízzel
2, régi, bennfelejtett ételeket dobd ki
3, mindig a teljesen lehűtött ételt fagyaszd le, jól záródó dobozban...illatok ne szökjenek ki
4, Olajat, zsírt tartalmazó ételek hamar kerüljenek ki (azaz ne tárold sokáig), mert képesek megavasodni, és elrontják az étel ízét
Ezek aranyszabályok, amiket érdemes betartani.
Köszönöm a válaszokat,megfogadom a tanácsokat,lassan üres a fagyasztóm,le is fogom olvasztani a hétvégén,kimosom ecetes vízzel is. :)
Egyébként érdekes,a borsón nem érződik a fagyasztás,pedig azt is úgy teszem el,ahogy a babot,leforrázva.Amit én teszek el,az annyira nem is vészes,de amit pl.anyósom fagyaszt le,azon nagyon érződik.Ő nem annyira csepegteti le,én viszont teljesen,nincs is tele fagyott vízzel,mint az övé.Lehet az is ront a dolgon.Egyébként a befőttes üveg nem fagy szét?Vagy nem kell tele rakni,és akkor egyben marad az üveg?
Én is rendszeresen fagyasztok szinte mindent. zöldségfélét, készételt, húsokat.
minden külön polcon van,egymásssal nem keverem őket. és a jó zárás a lényeg.légmentes patent dobozok.zacskók is jól lezárva.
pl, ha megbontok egy kilós zöldbabot, de csak a fele kell
visszatekerem a zacsit, egy öntapadós címkével leragasztom, majd még egy neylonba teszem,azt is alaposan rátekerem, és egy postagumival összefogom.
lehet, hogy túlbiztosítom, de így nem veszi át semminek a szagát.
és ügyelek, hogy legközelebb a megkezdett kerüljön ki felhasználásra.
Mindenféle zöldségfélét fagyasztok. Alaposan lecsorgatok a víztől, már eleve dupla neylon zacsiba rakom, ha esetleg a "dúrás" miatt az egyik sérül, a másik biztosan nem.
A fagyasztott zöldségfélét mindig forrásban levő vízbe rakom bele fagyott állapotban főzni.
A pörkölteket jól záródó dobozokba rakom. Valóban nem szerencsés sokáig őrizgetni, mert avassá válnak.
Üvegben sosem fagyasztok, az üveg könnyen szétfagy.
A fagyasztót egy évben nálam elég 2x olvasztani. Egyszer kiolvasztom május végén-június elején. Akkorra kifogy belőle az előző télre elrakott zöldség stb. Másodszor december elején, amikor már jó hideg van odakint, és a lefagyasztott zöldség az erkélyen nem olvad ki, amíg a hűtőt rendbe-teszem.
Sosem veszi át egyik kaja a másik ízét, szagát. Nagyon tudom díjazni pl. dec-jan hóban, hogy csak előveszem a karfiolt, borsót, tököt, akármit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!