SOS-most sütök- ha a felolvasztott csokit összekeverem a tejszínhabbal, abból jó töltelék lesz a tortába?
díszíthetek vele? nem fog összeesni reggelig? porból készítem a tejszínhabot és teszek bele egy habfixálót, ez így jó lesz?
köszönöm :)
szerintem tölteléknek tul puha lesz, én helyedbe csinálnék inkább egy vajas alapu csokikrémet
A puha vajat és a cukrot habosra keverem, hozzáadom a kakaót, tovább keverem. Hűtőbe teszem. Amíg hűl, a tejet, a tojássárgát és a cukor másik felét jól összekeverem, hozzáadom a lisztet, és csomómentesre keverem. Ezt a keveréket sűrű krémmé főzöm, majd kihűtöm. Mikor kihűlt, hozzáadom a vajkrémhez, és a tortába töltöm
hozzávalók
2dl tej
4 ek cukor
2 ek kakaópor
1 tojássárgája
2 ek liszt
20dkg vaj
Ha melegen kevered bele a csokit a tejszínhabba, akkor össze fog esni valamennyire. Ahhoz hogy újra jó állaga legyen, legalább 1-2 órát a hűtőben kell tartani (amíg a csoki teljesen kihűl és kicsit megszilárdul).
Ha viszont megvárod, hogy kihűljön a csoki, akkor nem tudod szépen elkeverni a habbal.
Ördögi kör :-)
Én az elsőt választanám (én úgy szoktam), de abból nehezen lesz reggelre torta :-) hacsak nem maradsz fent ezért még órákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!