Milyen ételek tesznek jót az agynak, segítik az agy kémiáját?
Gondolom a sportolókhoz hasonlóan a szellemi tevékenység javításához is vannak javaslatok, hogy mit ajánlott enni és mit nem..
Tudnátok a lehető legtöbbet olyan ételekből, vitaminokból, tápanyagokból stb. felsorolni, amelyek jót tesznek a gondolkodásnak, késleltetik az öregedéssel járó elbutulást, fitten tartják az elmét?
Gyomber
Pisztácia ( napi már szem jot tesz:D)
petrezselyem
van egy keszitmeny is: Ginko Biloba..
szedtem,sokkal eberebb voltam,jobban tudtam teljesiteni,figyelni a suliban,stb.csak ajanlani tudom :-)
Hal, halmájolaj, különféle olajok pl tökmag/dió/szezám,
olajos magvak, brokkoli, zabpehely/lenmag, ét csoki, fekete tea, áfonya, fekete ribizli, vörösáfonya
A cukrot nem ajánlom azért, mert hosszú távon bambultságot okoz, meg a koffein is.
A 100%os kakaó viszont nagyon okés cucc! A patikai tiszta NaCl azaz só, is nagyon hatékony. Boltit meg ne próbáld.
Am nekem a ginko biloba pont hogy az ellenkezőjét váltotta ki és álmosított, szval kidobtam a pic*ába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!