Most komoly, hogy nem mondunk olyat, hogy RIZSKÓK, mert az RIZSKOCH?
Figyelt kérdés
Szerintem mind a kettő helyes, de egy facebookos csoportban kiröhögték az embert, mert azt írta rizskók.2014. aug. 2. 01:06
11/15 anonim válasza:
"De azért nem minden magyar tudja a " ch " betűt kiejteni."
A betűt mondjuk nem is szokás kiejteni.
A "ch" hangot pedig bárki meg tudja tanulni, mint ahogy, aki beszél németül, annak kell is.
12/15 anonim válasza:
Sose láttam még rizskóknak leírva, rémes. Nálunk rizskoch, ki is tudjuk mondani. A sváb vér előnye :)
13/15 anonim válasza:
Én egészen 35 éves koromig úgy ismertem, hogy rizskók...és akkor találkoztam a gyakorival...és akkor jött a megvilágosodás...
14/15 anonim válasza:
12es... én nemhogy rizskóknak leirva nem láttam sose, hanem leirva nem láttam sose úgyhogy RIZSKÓK
15/15 anonim válasza:
A magyar helyesírás szabályai szerint az idegen eredetű szavakat úgy írjuk le, ahogy kiejtünk. Rizskóknak ejtjük, tehát leírni is úgy kell. Az már más kérdés, hogy manapság a fiatalok sexről meg partyzásról is írogatnak, de ezek sem helyesek így leírva magyarul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!