Rizskoch-ot szeretnék csinálni, de nincs gépi habverő. Kezdő vagyok, félek, hogy nem fog sikerülni kézzel. Mi történne ha ezt kihagynám? Esetleg mivel helyettesíthetném?
Ha a tojás fehérjét a sárgájával együtt teszed a rizskochba, max nem lesz annyira könnyű, valamivel sűrűbb, nehezebb lesz a kész rizskoch. A keményre vert habtól lesz kicsit ritkásabb, könnyebb a készresütött rizskoch.
Persze valamikor még csak villával vertük a fehérjét habnak, de igen embert próbáló, sőt, ha több a tojás, akkor még "váltottuk" is egymást.
Jó lesz az úgy is, hogy a tojást nem választod szét, de azért a sárgáját+fehérjét egyben egy kicsit símára kavarod, mielőtt belerakod a rizskochba.
Fiatalasszony koromban még drótos habverőm sem volt. (aztán lett, azóta gép is)de, ha valamit eltökéltem, hogy megsütöm, azt megcsináltam. vagyis egy mélyebb tálban villával is kemény habot tudtam verni. pár csepp ecetet tettem bele, és izomból vertem, amíg kemény nem lett, de sikerült mindig.
persze azóta tettem a kényelem a gyorsaság érdekében, de azt akarom kifejteni, hogy nincs lehetetlen :)
a rizskoch pedig nagyon finom, ha felvertük a tojás fehérjét.
Igen, akkor még a piskótához, habcsókhoz, és mindenhez villával vertük fel a habot "kőkeményre", no de ma már a tészta dagasztászhoz is gépet használnak a háziasszonyok.
Igazság az, hogy mi is szívesen használtuk volna, ha akkorra már feltalálták volna! :))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!