Hogyna készül a sajt aroma?
Ostyasütővel készített tortillachips-eket szeretnék összeforgatni valamilyen porított sajtos ízesítővel, hogy valami hasonlót kapjak, mint a bolti sajtos chips...
Dolgoztam már sajt aromával laborban, illetve csirke és sárgadinnye aromával is, amik szintén viccesek voltak. Ezek egy része por, másik része folyadék kiszerelésben van, és ilyen betonkeverő szerű cuccal forgattuk össze az extrúdált gabona őrleményekkel őket. Eleddig viszont sosem jutott eszembe, hogy vajon hogyan készülnek ezek az aromák...
Tudtok valami támpontot adni, hogy esetleg házilag van e lehetőség bármilyen aroma előállítására, vagy ehhez mindenképp szükség van labor eszközökre?
Első körben én olyasmire gondoltam, hogy néhány szelet sajtot beszórok egy aszalóba, amíg teljesen kiszáradnak, és utána porítom őket egy kávédarálóban, de úgy sejtem egyáltalán nem erről van szó, hanem inkább íz- és illatanyagok extrahálásáról és esetleg kristályosításáról. Valószínűleg ezért is drágák ezek a cuccok.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!