Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a véleményed a 0,1%-os tejről?

Mi a véleményed a 0,1%-os tejről?

Figyelt kérdés

Vettem pár Riska tartós tejet, és 0,1%-os zsírtartalma van.

Nem mű ez?



2014. jún. 17. 21:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem mű, csupán lecsökkentették a zsírtartalmát. Attól még ugyanúgy van benne kalcium. Vagy te a zsír miatt iszol tejetM
2014. jún. 17. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Vízizű, meg a tartóstej "ízétől" is írtózom. Az hogy mű-e nézőponttól függ - egyszer talán kijött egy tehénből, de ami hónapokig áll el a melegben az nem tűnik túl természetesnek.
2014. jún. 17. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy tojásnak szétválasztod a fehérjét és a sárgáját, akkor a visszamaradó fehérje nem műtojás, csupán máshogy lesz felhasználva a másik fele. Ha a tejnek lecsökkentik a zsírtartalmát, akkor a lefölözött részéből tejszín lesz, az is hasznosul. Felfogtad az analógiát?
2014. jún. 17. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

"ami hónapokig áll el a melegben az nem tűnik túl természetesnek"


Pedig maximálisan természetes dolog, ha megérted, mit jelent a megromlás. AZ, hogy a tej megsavanyodik, megalszik, a BAKTÉRIUMOK munkájának eredménye. A baktériumok szaporodásához levegő kell. MMiért marad tartós a dobozos tej? Mert gyorsan felhevítik (pasztőrözés) ÉS légmentesen lezárt dobozokba töltik. Nincs levegő, nincs miben szaporodjanak a baktériumok. Ezért nem kell tartósítószer a tejbe, csupán túl kell hevíteni, hogy ne legyenek benne baktériumok és légmentesen kell tárolni. Ez a modern technikának köszönhetően jól működik. Régen erre nem volt mód, ezért az gondoltad természetesnek, hogy a baktériumok elszaporodnak a tejben és megromlik pár nap alatt. Ha baktériumokra vágysz, igyál házitejet

2014. jún. 17. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

#4: Valóban, ezt nem tudtam.

Akkor csak nekem fura hogy a 70 fokon és 130 fokon hőkezelt tejek között ekkora ízbeli különbség van.

2014. jún. 17. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 zolidobos ***** válasza:

4-es profi választ adott.

Ha az ízével, állagával meg tudsz barátkozni, ugyanúgy tartalmazza a zsíron kívül (literenként kb. 2,5 dekát vonnak ki) a hasznos anyagokat, mint a 2,8-as.

2014. jún. 18. 05:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 zolidobos ***** válasza:

Wampa!

Az ízbeli különbség abból adódik, hogy az ultramagas hőkezeléskor a tejcukor kismértékben karamellizálódik.

2014. jún. 18. 05:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
Rossz boltot csináltál, iszonyatosan borzalmas az íze. Egyszer ittam, mert véletlen azt vettem, majdnem kijött belőlem.
2014. jún. 18. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Borzalmas az íze a f#szt, hihetetlen ez az állandó hiszti a tej miatt.

Akinek nem ízlik a bolti tej, az takarodjon le falura frissért, csak aztán ne sírjon, hogy fel kell forralni fogyasztás elõtt, meg hogy naponta kell frisset venni, mert egyáltalán nem áll el.

2014. jún. 18. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
Finom, én szeretem. Mióta megláttam, nem is veszek mást, csak ha nincs RISKA 0,1%-os.
2014. jún. 19. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!