Mi a véleményed a 0,1%-os tejről?
Vettem pár Riska tartós tejet, és 0,1%-os zsírtartalma van.
Nem mű ez?
"ami hónapokig áll el a melegben az nem tűnik túl természetesnek"
Pedig maximálisan természetes dolog, ha megérted, mit jelent a megromlás. AZ, hogy a tej megsavanyodik, megalszik, a BAKTÉRIUMOK munkájának eredménye. A baktériumok szaporodásához levegő kell. MMiért marad tartós a dobozos tej? Mert gyorsan felhevítik (pasztőrözés) ÉS légmentesen lezárt dobozokba töltik. Nincs levegő, nincs miben szaporodjanak a baktériumok. Ezért nem kell tartósítószer a tejbe, csupán túl kell hevíteni, hogy ne legyenek benne baktériumok és légmentesen kell tárolni. Ez a modern technikának köszönhetően jól működik. Régen erre nem volt mód, ezért az gondoltad természetesnek, hogy a baktériumok elszaporodnak a tejben és megromlik pár nap alatt. Ha baktériumokra vágysz, igyál házitejet
#4: Valóban, ezt nem tudtam.
Akkor csak nekem fura hogy a 70 fokon és 130 fokon hőkezelt tejek között ekkora ízbeli különbség van.
4-es profi választ adott.
Ha az ízével, állagával meg tudsz barátkozni, ugyanúgy tartalmazza a zsíron kívül (literenként kb. 2,5 dekát vonnak ki) a hasznos anyagokat, mint a 2,8-as.
Wampa!
Az ízbeli különbség abból adódik, hogy az ultramagas hőkezeléskor a tejcukor kismértékben karamellizálódik.
Borzalmas az íze a f#szt, hihetetlen ez az állandó hiszti a tej miatt.
Akinek nem ízlik a bolti tej, az takarodjon le falura frissért, csak aztán ne sírjon, hogy fel kell forralni fogyasztás elõtt, meg hogy naponta kell frisset venni, mert egyáltalán nem áll el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!