Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy jöhetne ki olcsóbban egy...

Hogy jöhetne ki olcsóbban egy napom?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsenek extra igényeim,pusztán törekszem a jó minőségre és a változatosságra.

Ennek ára van,tudom,de érdekelne,hogy mivel tudnék spórolni,vagy hol csinálom rosszul.

Tegnapi napon vásárolt termékek :

reggeli : rántotta + tk.kenyér.

1 doboz tojás ( nyilván abból csak kettőt ettem meg,

de 2 darabot nem vehetek a boltban ) = 400.-

kolbászkarikák = 400.-

1 db tv paprika = 110.-

hagyma volt itthon

olaj volt

1 paradicsom = 110.-

fél kg teljes kiőrlésű kenyér = 550.-

1 ásványvíz = 100.-

Összesen : kb 1670.-

Tízórai : gyümölcsturmix

fél literes tej = 150.-

áfonya + málna = 1000.-

( 500 ft egy kis 10 dekás doboz..)

méz méhészetből 250 grammos = 650.-

összesen = 1800.-

Ebéd = tejszínes csirkés brokkolis penne

tészta = 400.-

csirkemell volt itthon

fokhagyma volt itthon

1 csokor brokkoli = 500.-

1 tejszín = 400.-

20 dkg sajt = 450.-

Összesen = 1750.-

Uzsi : pisztácia = 500.-

Vacsora : pirított dara + meggyszósz

dara = nem emlékszem...legyen 400.-

1 üveg meggy = 450.-

maradék tej

liszt volt itthon

Összesen = 850.-

Szóval egy nap = 6570.-

Mindenből "normált" veszek,kivéve a teljes kiőrlésű kenyeret,mert az tényleg teljes kőrlésű és bioboltban veszem.

2014. márc. 26. 11:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"1 kg tönköly étkezési dara = 650.- "

És mennyit ettél meg belőle?

2014. márc. 26. 13:13
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Melyik boltban vásárolsz hogy minden ennyire drága ott?

Mert írtad a végén hogy normált veszel mindenből a kenyéren kívül, de nem tudom hol adnak mindent ennyiért.

Akik írták hogy nagyon pontatlanul számolsz, teljesen igazuk van. Ha nem idénygyümölcsöt veszel, a mirelit jobban megéri, brokkoliból szintén.

A szusis jó példa, ennyi pénzből sokkal különlegesebb ételeket is ki lehetne hozni. Szerintem még egészségesebbet is :)

2014. márc. 26. 13:31
 23/27 anonim ***** válasza:

Szushi? De sashimi ám (úgyis paleósan szoktam enni), vadlazacból... De az se kerülne ennyibe.

Én hedonista paleo vega stílusban kijövök napi ezerből, de igencsak le tudnám csökkenteni is s még mindig finomakat ennék, csak nem lenne naponta édesség, annyi méz, kesu, aszalt gyümölcs, mandula :D

Nos, bizonyos szintig megértem, hogy hedonizmus. A téli málnázással sem lenne gond, én is teszem, de mi a baj a mirelittel? Frissen lefagyasztják, jóízű :) Mivel nálam a hedonizmus ésszerű takarékossággal párosul (plusz nem vet fel minket a pénz), a mirelit málnából sem eszem sokat. De nem is kell. Pár szem is remek, de azt ritkán turmixolom el, magában az igazi s ha mégis turmixba kerül, akkor is alma és kis banán, esetleg barack adja az alapját (a barack saját, a mélyhűtőből). De ha feltétlenül málnaturmixot akar valaki s megfizeti, tegye, ezzel önmagában nincs baj, kinek mi fontos.

Én inkább körtét ettem télen (nem sokat, kicsi a gyümölcsigényem), egy kiló 3-400 ft volt és igen finom. A málna se lett volna jobb. De mondom, ez egyéni dolog.

A mennyiségek nekem elég brutálisnak tűnnek, a párom is sajtos igencsak, de 20 deka sajttal azért elvagyunk egypár napig...

Én olajos magokra alapozok, azokban sok a kalória, finomak és úgy látszik, elég olcsók is. Már amelyik, persze.

Elgondolkodhatnál, hogy vajon tudsz-e a saját szemszögedből ugyanilyan jól enni, ha az igen drága, de nem nagy tápértékű ételeket kihagyod vagy minimalizálod.

Nassnak igen jó a pisztácia, én is szeretem, de nem azt eszem folyton. A dió is igen finom és olcsóbb. Ilyesmit mindenképpen nagy kiszerelésben veszek (jó, a pisztácia az, amit nem, de ritkán is szem), illetve jó helyen kimérve, dió árban nem vagyok képben (2000/kg?), mert rengeteg diófa van erre vadon és csak törni kell, de pl. a mandula 3000 jobb helyen, a kis zacskós magok és aszalt gyümölcsök pedig gyakran duplaáron vannak...

2014. márc. 26. 14:42
 24/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Diót szerintem városi piacon is simán kapni, és biztos olcsóbb sokkal, mint a boltban. A turmixba vagy idénygyümölcsöt vagy fagyasztottat tennék, esetleg banánt, az is fini. Tejből simán vehetsz 1 litert úgy olcsóbbra jön ki, mintha fél literest veszel, és biztos elfogy. Tésztát tényleg kapni olcsóbban jó minőségűt, ahogy az egyik előttem szóló mondta, pl spar saját márkás. Szerintem piacon kolbászt is kapsz, az tuti finomabb mint a bolti, és sokszor az is olcsóbb. a üveg ásványvizet 2 literest már 65 ft-ért kapni, nem kell mindig drágát venni. A piacon a paradicsom is olcsóbbra jön ki, egy db meg pláne. Mi falun lakunk, itt a méhészeknél 1000-1200 ft-ért 1000g mézet lehet venni. A piacon a brokkoli is olcsóbb, szerintem érdemesebb lenne piacra járnod. :) Pisztácia helyett vehetsz olcsóbb magvakat.

Remélem bírtam segíteni :)

2014. márc. 26. 15:26
 25/27 anonim ***** válasza:

Ha koplalnál egy kicsit! Anyád is jobban járna, mint, hogy a lüke gyereke elcsesz egy napra több , mint 6000 ft-ot,meg még az otthoni készleteket is használja.

Vagy csak dicsekedni akartál, hogy nektek milyen jól megy...

Majd, ha te keresed meg az árát, akkor másképp gondolod, bár nem biztos, ha egy elkényeztetett úricsemete vagy.

Ha ez neked "normál " életmód, akkor nálad baj van az emeleten...

2014. márc. 26. 18:10
 26/27 anonim ***** válasza:
Itt Budapesten a dió mindenhol 3000/kiló, mindenhol ennyiért láttam ahol kimérve kapni, nem is kell nagyobb kiszerelést venni belőle (persze ha messze van a piac akkor egyszerűbb venni fél/egy kilót). De a kis bolti zacsisok mindenből drágák (pisztácia, mogyoró, mandula).
2014. márc. 26. 18:39
 27/27 anonim ***** válasza:
26%

Kidobom a kenyér héját, gratulálok hozzá!

Miért nem szárítod meg és csinálsz belőle zsemlemorzsát vagy fasírtot?

Amúgy tök szánalmas vagy, feljössz ide gyk-ra fél 12-kor amikor mások dolgoznak a napi betevőjükért-pl egy normális paprikás krumpliért- te meg jössz dicsekedni, hogy milyen kajákat veszel és ráadásul te még azt normálisnak is tartod, hogy ez egy átlagos napi kaja, ahol március vége felé méz a méhészetből, fél k kenyér 550ft és bio dara meg málna március végén.

Hát gratulálok, örülj neki, hogy neked nincs anyagi gondod, nem kell fél4kor felkelned és este 6-ig két munkahelyen dolgoznod, hogy a gyerekednek meg tud venni a tesc-o gazdaságos túró rudit.

Büszke lehetsz magadra!

2014. márc. 26. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!