Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogy jöhetne ki olcsóbban egy...

Hogy jöhetne ki olcsóbban egy napom?

Figyelt kérdés

Szerintem nincsenek extra igényeim,pusztán törekszem a jó minőségre és a változatosságra.

Ennek ára van,tudom,de érdekelne,hogy mivel tudnék spórolni,vagy hol csinálom rosszul.

Tegnapi napon vásárolt termékek :

reggeli : rántotta + tk.kenyér.

1 doboz tojás ( nyilván abból csak kettőt ettem meg,

de 2 darabot nem vehetek a boltban ) = 400.-

kolbászkarikák = 400.-

1 db tv paprika = 110.-

hagyma volt itthon

olaj volt

1 paradicsom = 110.-

fél kg teljes kiőrlésű kenyér = 550.-

1 ásványvíz = 100.-

Összesen : kb 1670.-

Tízórai : gyümölcsturmix

fél literes tej = 150.-

áfonya + málna = 1000.-

( 500 ft egy kis 10 dekás doboz..)

méz méhészetből 250 grammos = 650.-

összesen = 1800.-

Ebéd = tejszínes csirkés brokkolis penne

tészta = 400.-

csirkemell volt itthon

fokhagyma volt itthon

1 csokor brokkoli = 500.-

1 tejszín = 400.-

20 dkg sajt = 450.-

Összesen = 1750.-

Uzsi : pisztácia = 500.-

Vacsora : pirított dara + meggyszósz

dara = nem emlékszem...legyen 400.-

1 üveg meggy = 450.-

maradék tej

liszt volt itthon

Összesen = 850.-

Szóval egy nap = 6570.-

Mindenből "normált" veszek,kivéve a teljes kiőrlésű kenyeret,mert az tényleg teljes kőrlésű és bioboltban veszem.

2014. márc. 26. 11:25
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:

Sajnos sokan vannak, akik ennyiből egy hétig esznek!

Bár ahogy elnézem, nemcsak a tojás, de sok más egyebet is vettél, amiből gondolom maradt még másik evésre is. Pl. méz, dara, áfonya, málna, és hasonlók.

De ha veszel 1 kg csirkemellét cca 1500 Ft, és azt sem fogod megenni egy evésre, tehát abból a pénzből még futja egy rántottára (ha valóban egészségesen akarsz élni, akkor abba én nem raknám bele a kolbászt), szóval lehetne még hasonló takarékossági szempontokat is körbejárni.

2014. márc. 26. 11:39
 2/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nagyon sok pénz 1 napra kajára:

Ebből étterembe mehetsz simán.

Szerintem nem vásárolsz logikusan,az igényeid nem nagyok.

Tervez heti menüt ,és próbálj meg 2 napra főzni.

2014. márc. 26. 11:45
 3/27 anonim ***** válasza:
91%

Nem igazán értem, sok mindent teljes áron számoltál, amikor abból nem fogy sok egy étkezéshez (pl. méz) és akkor az összeg sokfelé oszlik el, nem ennyibe kerül igazából egy étkezés.

Áfonya, málna helyett lehet valami idény gyümölcsöt, mert ez most a legdrágábbak közé tartozik.

Főétkezésre készített kaja is csak egy adagra elég? Nem tart ki két napig?

Pisztácia is a legdrágább magvak egyike. Helyette pl. lehet mogyoró.

Vacsorára minek megint főtt kaja, ha ebédre is az volt?

Nekem úgy tűnik, te nem is akarsz spórolni :)

Ja és fél kiló kenyér is egy evésre elment?

2014. márc. 26. 11:51
 4/27 anonim ***** válasza:

Tervez heti menüt. Nézd az akciós újságokat ,és akció alapján vásárolj pl ha valamit szeretek pl hús érdemes többet venni aztán adagonként eltenni a fagyasztóba.

2napra vagy 3 napra főz amit a második vagy harmadik napon már nem eszel meg tedd a fagyasztóba . Bármikor elő tudod venni.

Idény jellegü gyümölcsöket ,és zöldségeket vegyél.

2014. márc. 26. 11:53
 5/27 anonim ***** válasza:
Hat nem ertem miért kell 1000 forintot kiadni 20 deka gyümölcsre..... Tejszín helyett lehet tejfölt vág joghurtot hasznalni, fele annyiba kerül. Kézből is van olcsobb. Ásványvíz helyett csapvíz. A pisztácia is luxus.....
2014. márc. 26. 11:53
 6/27 anonim ***** válasza:
98%

Tényleg hülyén csinálod, mert luxushozzávalókból elég hétköznapi és unalmas kajákat hozol össze.

Ha spórolni akarsz, akkor jöjj arra rá, hogy márciusban az áfonya meg a málna luxus, és a pisztácia is az. Ez a három már a napi költésed negyede.

A másik jelentős rész az idióta számításaid: attól még, hogy nem vehetsz 2 tojás a boltban még számolhatsz a költségnél 80Ft-t...Ugyanez a mézre, meggybefőttre, az ebédre, mert valahogy nem hinném, hogy komplett doboz tésztát, doboznyi tejszínnel és a hozzá illő mennyiségű csirkemellel egy étkezésre betoltál, hacsak nem 300kg vagy.

Teljesen baromságokat számolsz, nem ennyibe került egy napi étkezésed, max. ennyit költöttél pont aznap. A kettő nem ugyanaz.

2014. márc. 26. 12:06
 7/27 anonim ***** válasza:
94%

Ha a hilton büféjében veszed, ott vannak ilyen árak. Málna márciusban? Egészségedre! 400 ért egy kg tésztát adnak! Dara 400 ért 3 kg! Pisztácia? Egészséges, de csak pár szem.

Egyél normális kaját, de a tescos párizsinál jobbra futja napi ezerből is, ha egy hétre előre vásárolsz ésszerűen.

2014. márc. 26. 12:08
 8/27 anonim ***** válasza:
100%

Sok gyümölcsöt és zöldséget vettél, ami nyilván megdobja jócskán, pláne hogy még nincs szezon. Turmixba fagyasztott gyümölcs is jó. A másik hogy ennyi kaja 3 napra simán elég, hiszen majdnem mindenből maradt, amit főztél az se egy adag lett, tehát vagy másnapra vagy fagyasztóban későbbre el tudod tenni. Ha korrekten akarsz számolni, akkor

1- azt is beleszámítod ami otthon volt, hiszen a csirkemellet pl kihagytad pedig az komolyabb összeg

2- amiből nem használod el az egészet, abból arányosan csak kevesebbet számolsz pl két tojás 80ft, tésztának a fele 200ft stb

3- ha a kaja pl 3 adag lett, akkor a teljes árát leosztod 3-al (már ha csak egy adagot eszel meg)

4- ha ez így túl bonyolult akkor ne egy napot számolj hanem egy vagy két hetet legalább.

Ha még mindig ezek után is úgy tűnik hogy sok, akkor nézd át mi az amit lehet helyettesíteni, pl az áfonya/málna helyett banán, máris legalább 800Ft-ot spóroltál, de ha gyümölcsturmix helyett csak egy almát eszel, akkor már egy ezrest. Tejszín helyett tejföl, tésztából szerintem lenne olcsóbb, tejből szintén (én egy litert veszek 180 körül).

2014. márc. 26. 12:10
 9/27 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az eddigi hasznos tanácsokat!

az áfonya,málna egyből elment egy "étkezésre",mert turmixban igazán nem sok az a 20 deka..sajna simán elfogy estig.Pisztácia detto :/ Mogyorót is szoktam venni,vagy mandulát,vagy esetleg mézben áztatott diót a méhészetből,de olyan piszok drágák még ezek a kis adagok is :(

Heti 3szor biztos eszek valami magvas nasit.

Csirkemellből mindig csak 20-40 dekát veszek,mert nekem az egy két étkezésre elég.Sosem veszek kilósat,mert nem eszek annyi húst,így a csirkemellet mindig aznap megveszem,vagy anya ad (mint tegnap )

Szerintem a JÓ minőségű kolbász egyáltalán nem egészségtelen,pláne ha havi 1-2 alkalommal eszek.

Na,a 2 napra főzés nagyon jó ötlet ! Köszönöm,ezt ki fogom próbálni !!

A fél kiló kenyér igen,elmegy 1-2 nap alatt,mert a kenyér héját nem eszem meg,kidobom.Igy csak a belseje hamar elfogy.

Nem is azért írtam ki,mert létszükséglet,hogy csökkentsem a napi kiadásaimat - ezt jól látod -,nem kényszerből akarok spórolni,hanem azért,mert ha ebből lecsippentek,akkor több pénzem maradna a hobbimra.

Rendelni azért nem szeretek (pedig szoktam),mert szeretem tudni,hogy az ételben mi van és milyen minőségben.

Jó lenne,ha napi 2-3 ezerből kijönnék :/

2014. márc. 26. 12:13
 10/27 A kérdező kommentje:

"Hat nem ertem miért kell 1000 forintot kiadni 20 deka gyümölcsre.. "

mert azt kívánom.ezért.

2014. márc. 26. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!