Hogy jöhetne ki olcsóbban egy napom?
Szerintem nincsenek extra igényeim,pusztán törekszem a jó minőségre és a változatosságra.
Ennek ára van,tudom,de érdekelne,hogy mivel tudnék spórolni,vagy hol csinálom rosszul.
Tegnapi napon vásárolt termékek :
reggeli : rántotta + tk.kenyér.
1 doboz tojás ( nyilván abból csak kettőt ettem meg,
de 2 darabot nem vehetek a boltban ) = 400.-
kolbászkarikák = 400.-
1 db tv paprika = 110.-
hagyma volt itthon
olaj volt
1 paradicsom = 110.-
fél kg teljes kiőrlésű kenyér = 550.-
1 ásványvíz = 100.-
Összesen : kb 1670.-
Tízórai : gyümölcsturmix
fél literes tej = 150.-
áfonya + málna = 1000.-
( 500 ft egy kis 10 dekás doboz..)
méz méhészetből 250 grammos = 650.-
összesen = 1800.-
Ebéd = tejszínes csirkés brokkolis penne
tészta = 400.-
csirkemell volt itthon
fokhagyma volt itthon
1 csokor brokkoli = 500.-
1 tejszín = 400.-
20 dkg sajt = 450.-
Összesen = 1750.-
Uzsi : pisztácia = 500.-
Vacsora : pirított dara + meggyszósz
dara = nem emlékszem...legyen 400.-
1 üveg meggy = 450.-
maradék tej
liszt volt itthon
Összesen = 850.-
Szóval egy nap = 6570.-
Mindenből "normált" veszek,kivéve a teljes kiőrlésű kenyeret,mert az tényleg teljes kőrlésű és bioboltban veszem.
" 400 ért egy kg tésztát adnak! Dara 400 ért 3 kg! "
nem tudom,hol élsz,de :
500 gramm Gyermelyi tészta = 375.-
1 kg tönköly étkezési dara = 650.-
ez volt a címkéken és bizony annyit is fizettem.
Oké, már a kérdésnél is gyanakodtam, de szerintem a válaszok után egyértelmű, hogy te troll vagy. A gyakorikerdesek.hu-n. Az Ételek-Italok kategóriában.
Gratulálok a sikeres életedhez, 4/10, mert válaszoltam.
Csirkemellből nyugodtan vehetsz kilósat, amit nem készítesz el aznap, azt lefagyasztod, hónapokig eláll és semmi baja nem lesz.
De ez igaz másra is. Tejből sem kell fél literezni. Vegyél litereset, van hűtő, eláll.
Vegyél olyan kenyeret, aminek nincsen héja, pl. szeletet akármilyen toast. Abból is vannak egészségesebb fajták, nemcsak fehér.
Heti háromszor egy csomag mag sok! Mogyoró nem olyan drága. Diót vehetsz magánkézből nagyobb kiszerelésben, sokáig elég és nem drága.
Az ilyen nem idény gyümölcsöt meg ne pazarold el turmixnak.
És tényleg úgy számoltál, hogy egy étkezéshez egy egész csomag tészta, egy egész csomag dara, egy egész doboz meggy, egy egész üveg méz. Gondolom nem ettél meg egy üveg mézet egyszerre :D
" Diót vehetsz magánkézből nagyobb kiszerelésben, sokáig elég és nem drága. "
az egyik üzletben kb egy 20 dekás ,előre zacskózott dió került 1040 forintba :/
hol lehet "magánkézből" diót venni ? ez olyan,mint a méz a méhészetből? van erre szakosodott bolt/üzlet ?
3 csomag magos nasi meg nem sok 1 héten,mivel egy csomag összesen 80 gramm !...az 8 deka...
"mert a kenyér héját nem eszem meg,kidobom"
Nekem csak itt nyílt ki a bicska a zsebemben...
1100 ft/kg-os kenyérnek kidobni a felét, mert nem eszed meg a héját...hát menj te a...
A tojás a reggelidhez 80 forint volt, nem 400, ha jól sejtem, mert maradt még 8 tojás, igaz?
5000 ft egy kiló gyümölcsért erős pazarlás, ezen könnyen lehet spórolni, ha akarsz...
a mézből gondolom nem használtál el negyed kilót, a matek nem az erősséged...
A csirkét viszont nem számoltad, pedig az is fogyott. Brokkoliból szintén lehet mirelitet venni olcsóbban.
Szóval feltűnően pazarló vagy, de nem számoltál túl pontosan.
Turmixhoz ne friss gyümölcsöt vegyél, hanem fagyasztottat. Pl. ezt: [link]
Ez 2 turmixra elég.
Tésztából van olcsóbb és ugyanolyan minőségű is, pl. Spar saját márkás.
Zöldségeket, magvakat piacon vedd meg.
Bár én azt sem értem, hogy ilyen kiadós reggeli után, hogy tudsz még 2x főtt ételt enni.
A számításod nélkülöz minden logikát, révén pl. a mézet, tojást teljes áron számoltad, míg a csirkemellet sehogy. Nem megy az osztás, vagy mi a problémád?
Emellett, míg más éhezik, te komolyan kidobod a kenyér héját? Nincs fogad, vagy spórolsz a fogkrémen?
Ennyiből én lazán szusit tolnék, meg nagyon finom gyümölcsöket idény gyümölcsből, bőven kijönne...
Az égre kérlek, ne a hobbidra költs, ha marad, hanem végezz el valami iskolát, hátha megtanítanak számolni, vagy háztartást vezetni. Üdvözletem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!