Teljesen el vagyok keseredve. Nagyon szeretem a meggybefőttet és eddig mindig ettem. Most egy üvegből meggylevest akartam főzni, és ahogy forrt fel a meggy, úsztak ki belőle a döglött kukacok, legalább 6-8 db. Eddig azt hittem csak a házi meggybefőttben van kukac (amit kaptunk, azokban volt), de hogy amit a boltban veszek, abban is van, ez eszembe sem jutott. Eddig csak úgy nyersen ettem és akkor persze nem látszik, mert nem szedem szét a meggyszemeket. Én azt hiszem soha többé nem eszek meggyet. :(( Engem ez borzasztóan zavar, lehet, hogy finnyás vagyok, de elment az étvágyam és ki is öntöttem az egész leves a kukába. Soha többé nem veszek. Csak nem tudom, ezt eláruljam-e a férjemnek, mert ő is nagyon szereti. Jobb ha nem tud róla vajon vagy legyek őszinte?
Énis mindig boltit használokes még soha nem volt benne kukac ,viszont amit kaptam mástol abba is mindig találtam és amit én készitettem abba is pedig jol átnéztem.Én nem mondanám el a férjemnek elmegy a kedve a meggytöl.
2014. márc. 26. 10:54
12/18 anonim válasza:
Ez nagyon hülyeség, hogy emiatt. Látszik, hogy sose volt kerted. Gyerekként kukac volt az almában, kivágtuk azt a részt, és annyi.
És a kukac nem okoz betegséget!!! Ez a tisztaságmánia már az agyamra megy.
2014. márc. 26. 11:15
13/18 anonim válasza:
Van egy 3 éves lányom és 2 kicsi, de terebélyes meggyfánk, szeder és málna bokrok. Nyáron csak úgy szedegeti a szemeket a fákról és a bokrokról. Soha sem féltem tőle, hogy baja lesz. Annak idején mi is így "legeltük", nagymamám mindig mondta, úgy jó ha hús is van benne. :)
2014. márc. 26. 11:27
14/18 anonim válasza:
Egyrészt a meggyet lehet fagyasztani is, nem muszáj üvegben eltenni, másrészt én múltkor az üveges borsóval jártam úgy, hogy tele volt kukaccal. Azóta mirelitet veszek, abban nem veszem észre... Amiről nem tudok, az meg nem fáj, ugye.
Múltkor a fiamnak akartam szilvát adni abból, amit anyum fagyasztott le, a kezembe akadt egy kukacos, hozzáfűztem, hogy "hopp, kukac" - azt a szemet kidobtam, a többit pedig odaadtam a gyereknek, még él. :) Amúgy én is undorodom mindenféle csúszó-mászótól, fejes salátát ezért sem eszek már évek óta. Tedd magad túl ezen, vegyél drágábbat, azzal biztos nincs ilyen probléma.
2014. márc. 26. 11:32
15/18 A kérdező kommentje:
13: Sajnos volt kertünk mindig, a szilvát azért nem eszem meg gyerekkorom óta. Az almafáról is lógtak a kukacok, nagyon féltem tőlük és a mamám meg mindig kinevetett, de hiába. Most is van kertem, de csupa olyan növényt telepítettem, ami nem kukacos. Szeder, eper, málna, josta, ribizli, füge, egres és még gondolkozom egy mandulafán. :)
2014. márc. 26. 11:51
16/18 anonim válasza:
Az, hogy az eperben, málnában, fügében még nem találtál soha kukacot, az még nem jelenti azt, hogy nem is eszi a kukac ezeket a gyümölcsöket.
2014. márc. 26. 17:55
17/18 anonim válasza:
Megnyugtatlak:a füge is lehet kukacos.Láttam én már aszallt fügét tele kukacszarral.A ribizlibokor meg pókkal van tele.A földieper közel van a földhöz, tele lehet élősködővel(bélféregpete, miegymás).Vigyázz velük!
2014. márc. 26. 19:18
18/18 gungasam válasza:
Ugyan már, örülj, hogy hús is van! Nem árt az semmit. Hiszen a gyári meggybefőttet agyon mossák ,tartósítják tiszta az.Feldobja a vacsit.Érdemes egy jót beszélgetni róla, hiszen van ahol a gilisztát csemegének tartják és ez se lehet rosszabb hiszen meggyet evett életében nem földet.
Ha mégis annyira finnyásak vagytok csak le kell szűrni a levet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!