Meggylikőrt lehet meggybefőtt felhasználásával készíteni?
Úgy gondoltam, hogy leöntöm a befőtt levét, enyhén megcukrozom, és felöntöm vodkával, várok vagy két hetet, és leszűröm a levét. Ez így jó lenne?
Van egy üveg ihatatlan kommersz whiskey-m. Nincs benne más, csak víz, színezék, meg gabonaszesz. Vodka helyett az megteszi?
Jobb, ha magát a meggyet összeturmixolod a szesszel (a befőtt leve nélkül), üvegbe töltöd, majd pár hét (inkább hónap) után lefejted.
Csináltam már a befőtt levéből is, de az csak úgy lett iható, ha szerencsendióval befűszereztem utána. Azt azért számold ki, hogy 15% alá ne nagyon hígítsd a szeszt a cukorral meg a lével, mert akkor romlandó lesz.
Köszi szépen! Végülis van rá elég sok hónapom :)
Akkor a whiskey-s megoldás nem jó?
De, szerintem bőven elnyomja a cseresznye. Vagy ha marad is valami kevés whisky-íze, akkor az még illik is a meggyhez.
Viszont nem árt valamennyit pihentetni majd lefejtés után is. Valamiért jobb lesz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!