Teljesen el vagyok keseredve. Nagyon szeretem a meggybefőttet és eddig mindig ettem. Most egy üvegből meggylevest akartam főzni, és ahogy forrt fel a meggy, úsztak ki belőle a döglött kukacok, legalább 6-8 db. Eddig azt hittem csak a házi meggybefőttben van kukac (amit kaptunk, azokban volt), de hogy amit a boltban veszek, abban is van, ez eszembe sem jutott. Eddig csak úgy nyersen ettem és akkor persze nem látszik, mert nem szedem szét a meggyszemeket. Én azt hiszem soha többé nem eszek meggyet. :(( Engem ez borzasztóan zavar, lehet, hogy finnyás vagyok, de elment az étvágyam és ki is öntöttem az egész leves a kukába. Soha többé nem veszek. Csak nem tudom, ezt eláruljam-e a férjemnek, mert ő is nagyon szereti. Jobb ha nem tud róla vajon vagy legyek őszinte?
Szerintem ez nagyon ritka, inkább ne mondd el neki.
2014. márc. 26. 08:51
2/18 anonim válasza:
Mindenképpen mond el. Mert beteg lehet tőle: Dobd ki úgy ahogy van.
A lábost pedig fertötlenitsd.
A házi meggybebefőttnél akkor fordul ilyen elő ha nem volt rendesen megmosva ,vagy átnézve mielött üvegbe kerül.
a gyárit elméltileg rendesen áttisztják.
ezért tedzek el én itthon magunknak meggyet.
2014. márc. 26. 08:52
3/18 anonim válasza:
Ritkán fordul elő: nem megfelően volt tisztva.
Mond el a férjednek ,és ne adj neki belőle enni.
nem hiszem ,hogy beteg lenne csak amitől engem már ránézsre is kiráz a hídeg azt már a férjemnek sem adnám!!
Az biztos ha te teszed el magatoknak. még akkor is ha nincs meggy fátok és megkell venni a meggyet.
2014. márc. 26. 08:56
4/18 anonim válasza:
Nem értem miért ne mondhatnád el neki. Ez történt, nincs ebben annyira rendkívüli.
Nemcsak mi embrek szeretjük a megggyet, hanem a kukacok is, most ők voltak az ügyesebbek.
Ha jobban belegondolsz nagyüzemileg valószínűleg úgy lehet a kukacokat elkerülni, ha többször is permetezik a fát. Ez elmaradhatott (a meggy felvásárlási árai miatt valahol meg is értem).
Én a helyedben szezonban készítenék meggylevest, akkor kimagozod a meggyet és kidobot a kukacosokat. Esetleg tegyetek el magatok, abban biztosan nem lesz ha kimagozzátok és közben odafigyeltek. Így nyugodtan készítheted majd a levest. :)
2014. márc. 26. 09:00
5/18 A kérdező kommentje:
A házi eltevésűvel az is a gond, hogy kell bele tenni tartósítószert, hogy biztosan elálljon. A boltiban nincs tartósítószer, mert hőkezelik, vagy nem tudom hogy csinálják, de nincs az összetevők között. Ezért is nem tettem el eddig én. A legbiztosabb ha aszalom, már tavaly is aszaltam, az idén többet fogok azt hiszem.
2014. márc. 26. 09:38
6/18 A kérdező kommentje:
De ha elmondom neki, soha többe nem fog enni ő sem meggyet. Eddig is csak a bolti üvegeset ette.
2014. márc. 26. 09:39
7/18 anonim válasza:
"A házi eltevésűvel az is a gond, hogy kell bele tenni tartósítószert, hogy biztosan elálljon."
Már miért kellene? Én soha nem teszek semmiféle tartósítószert sem beföttbe, sem lekvárokba, sem savanyúságokba és mindegyik eláll. Egyszerüen tisztán kell dolgozni és nem fog megromlani.
2014. márc. 26. 09:48
8/18 anonim válasza:
A kukac is csak meggyet evett.Semmi bajod nem lesz tőle.Sőt, állítólag egészséges, mert sok benne a protein.De ha nem szereted a húst a meggylevesben, akkor próbáld őket kiszedegetni.Egyébként a forralás során bizonyára "sterilizálódtak".
2014. márc. 26. 10:22
9/18 anonim válasza:
Egyébként minden zöldségben, gyümölcsben lehet kukac.Akkor soha többet nem eszel a többiből sem?A menzás káposztalevesben is pl mindig volt kukac,szerintem mindenkinek jutott, túléltük.Nagyüzemi mennyiségeket nem lehet 100% biztonsággal megtisztítani.Én múltkor a zöldpaprikában találtam egy jól meghízott "dögött", miután a paprika felét már elrágcsáltam.
2014. márc. 26. 10:29
10/18 A kérdező kommentje:
Hát én nagyon irtózom tőlük, volt, hogy egy nagy fej gyönyörű karfiolban találtam hernyót és rögtön kidobtam az egészet. És még sírtam hozzá 10 percig. Úgy látszik, ez csak engem érint ennyire rosszul. A megoldás az lenne, ha nem lenne jó a szemem, akkor nem venném észre. :(
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!