Tejet mivel lehet helyettesíteni?
Szeretnék lemondani a tejtermékekről, mert 30 évesen még mindig aknéval küzdök. Már mindent kipróbáltam, kozmetikumok, natúr termékek, patikai készítmények, több orvos, stb.
Elég sokba került és semmi nem hozott igazi eredményt.
Nem csak bőrgyógyásznál voltam, hanem allergológusnál, nőgyógyásznál, fogorvosnál, de mindenem negatív.
Legutóbb Szendi gábor paleolit-szakértőtől olvastam egy véleményt, hogy a tejtermékek nagymértékben felelősek azért, hogy a felnőtt lakosság 30-40 %-a küzd ezzel, pedig ez nem normális.
Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol Szendi Gáborról és a véleményéről, mert ezt csak az érti, aki 15 éve ilyen gátlásos a bőre miatt, és már bármire hajlandó.
Ami a leginkább érdekel, hogy a napi kávémba mit tehetnék tej helyett. nyilván nem tejport.
Feketén nem bírom meginni, napi 2x kávézok, sok tejjel. Mi az, ami lágyítja az ízt, de nem tejtermék?
Köszönöm.
A segítő válaszokat köszönöm.
A Vegimilknek utánanézek már most neten, a többit pedig majd boltban.
Instant kávét iszom, erre van lehetőségem a munkahelyen.
De ez miben már, miért kérdezed?
Igen, teszek cukrot a kávéba, ami nem helyettesíti a tejet, attól az még feketekávé marad, ami nem finom.
Én nem azért amiért te,de nem iszok tejet,tejfehérje tartalmú italt/ételt.
A vegimilk egész jó,én gyógynövényesnél veszem,azt tudom magammal is vinni.
Ezen kívül vannak növényi tejek,csak meg kell szokni.
Tescoban a többi tej mellett van,elég sokféle van,csak az áruk húzós.
De mandulatej,rizstej,kókusztej,meg még párféle,lehet válogatni,kinek mi jön be.
(én próbáltam otthon csinálni,de nekem nem lett jó ízük,de végüis megpróbálhatod,keress rá ilyenekre,hogy rizstej házilagpl)
Viszont tej,tejpor nem csak a tejesdobozban van,hanem kismillió kajában is,még egy egyszerű felvágottban is,sőt,még egy fájdalomcsillapitóban is.
10-es vagyok, én kérdeztem, hogy milyen típusú kávét iszol, szinte tudtam, hogy neszkávét :)
Nos, tök érdekes és nem tudom milyen összefüggés van közötte, de decemberig én is porkávét ittam már évek óta és tiszta aknés volt az állam! A kozmetikusom paleózik, ő is mindig a tejről akar lebeszélni :)
Amióta vettünk egy kávéfőzőt, azóta elvétve jön ki 1-1 az arcomon és erre csak nemrég jöttem rá, hogy talán köze lehet a kettőnek egymáshoz.
Félre ne érts, nem akarlak lebeszélni a tejmegvonásról, csak először talán egyszerűbb lenne, ha mondjuk otthonról vinnél a melóhelyedre rendes kávét és pár hétig száműznéd a neszkávét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!