Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tejet mivel lehet helyettesíteni?

Tejet mivel lehet helyettesíteni?

Figyelt kérdés

Szeretnék lemondani a tejtermékekről, mert 30 évesen még mindig aknéval küzdök. Már mindent kipróbáltam, kozmetikumok, natúr termékek, patikai készítmények, több orvos, stb.

Elég sokba került és semmi nem hozott igazi eredményt.

Nem csak bőrgyógyásznál voltam, hanem allergológusnál, nőgyógyásznál, fogorvosnál, de mindenem negatív.

Legutóbb Szendi gábor paleolit-szakértőtől olvastam egy véleményt, hogy a tejtermékek nagymértékben felelősek azért, hogy a felnőtt lakosság 30-40 %-a küzd ezzel, pedig ez nem normális.

Most nem arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol Szendi Gáborról és a véleményéről, mert ezt csak az érti, aki 15 éve ilyen gátlásos a bőre miatt, és már bármire hajlandó.

Ami a leginkább érdekel, hogy a napi kávémba mit tehetnék tej helyett. nyilván nem tejport.

Feketén nem bírom meginni, napi 2x kávézok, sok tejjel. Mi az, ami lágyítja az ízt, de nem tejtermék?

Köszönöm.

2014. márc. 10. 07:29
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, a húgom evek óta nem fogyaszt semmi tejterméket, megis borzasztó aknés a bőre.....

Na mindegy. Mandulatej, szojatej, rizstej....

2014. márc. 10. 07:44
 2/17 anonim ***** válasza:
94%

Szendi ostobaságot ír. Nem igaz, hogy a felnőtt lakosság többsége beteg a tejtől. Nézd meg a 70-80 éveseket, akik naponta akár 2 liter tejet is megisznak, és még dolgoznak a kertjükben is.

A tejre szüksége van az embereknek.

2014. márc. 10. 07:48
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Olvass utána, hogy ki Szendi, akkor rájössz, hogy semmiféle szakértelemröl nem lehet beszélni, összeollózott egy könyvet külföldi írások alapján, és ezt adta ki saját "müveként".

A paleo ezen kivül elég értelmetlen dolog, mert - ellentétben a hirdetöivel - semmi köze az emberek eredeti táplálkozásához, hanem Amerikában kitalált, minden alapot nélkülözö divatdiéta.

Ettöl függetlenül megprbálhatod elhagyni a tejet, de tudnod kell, hogy komoly kalciumhiányod lehet töle.

A kávéban nem tudom, mivel lehetne helyettesíteni - a különféle szója-, rizs- stb "tejek" íze is borzalmas, és emellett még nem is tesz jót a szervezetnek.

Talán ha nem fözöd erösre a kávét, akkor megy tej nélkül is.

Esetleg meg tudod próbálni, hogy kávé helyett erös feketeteát iszol, az ugyanúgy élénkít és tej nélkül is lehet inni.

2014. márc. 10. 07:55
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
47 evesen,sajnos ugyanez a problemam,nekem tul zsiros a böröm.Tejtermeket nem iszom,es megis,szerintem mas oka lehet.Na mindegy ,azt hiszem azok a kis tejek amit kavehazban adnak kis müanyag kupakokban,vagy hogy is nevezik,bocsanat nem tudom,azok növenyi eredetüek,bar lattam több felet,ha nem akarsz tejet inni vegyel olyat.Üvegben is aruljak.
2014. márc. 10. 08:17
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Kókusztej is jó lehet vagy bármilyen növényi tej.
2014. márc. 10. 08:37
 6/17 A kérdező kommentje:

Ezek egy Tescoban pl. hol találhatók? Ahol a cukorbetegeknek való édességek vannak? Vagy a hűtős soron valahol?

Itt ezen az oldalon is rákerestem a tejre, ugyanannyian ellenzik, mint ahányan imádják.

Azért az elgondolkoztató, hogy a kisbocinak is csak addig kell, míg megnő, hiszen növekedési hormonokat tartalmaz.

Meg antibiotikumot meg nyugtatókat, amiket a tehen kap.

Tudom, hogy ma már szinte minden méreg, de azért amit tudunk, azt megpróbálhatjuk elkerülni.

2014. márc. 10. 08:51
 7/17 anonim ***** válasza:
95%

"Azért az elgondolkoztató, hogy a kisbocinak is csak addig kell, míg megnő, hiszen növekedési hormonokat tartalmaz."

EZ az, ami hülyeség, a növekedési hormonok NEM a tejben vannak, hanem a boci (meg egyén élölények) termelik magukban. A boci azután is nö, hogy nem fogyaszt tejet, szóval ez téves következtetés. PErsze nem meglepö, ha egy olyan valaki ír ilyeneket, akinek semmi fogalma simcs a biológiáról.

A tej ugyanolyan élelmiszer, mint a hús, a tojás, stb. Ezt csak egyesek hangoztatják, hogy az valaki különleges dolog.

Mellesleg a természetben is fogyasztanak idösebb állatok is tejet, ha van rá lehetöségéük: pl ha az anyaállatnak eplusztul az azévi kicsinye, akkor az elözö évi csemete nyugodtan szopik, MERT az anyaállat megengedi, ellentében azzal az esettel, ha van ÚJABB kicsinye.

2014. márc. 10. 08:56
 8/17 anonim ***** válasza:
Próbáltad már a cukrot a kávéba?
2014. márc. 10. 09:00
 9/17 anonim ***** válasza:
Szia! Bár én sem értek veled egyet, a paleo meg ugy hulyeség ahogy van, de próbálok segíteni. Nekem laktóz intoleranciám volt, arra ittam VegiMilk-et.(kukoricából készült tejpótlék) Bioboltokban kapható, 800 ft körüli és nekem egy hónapra elég, pedig rendesen iszom, nem csak kávéban. (porból kell kikeverni) Én szeretem, elég édes, és nem mindenkinek ízlik, de egy próbát megér, ha ilyen elszánt vagy.
2014. márc. 10. 09:18
 10/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nagy tejeskávé függő vagyok, szóval megértem a problémád :)

Viszont sajnos nincs jó hírem: a növényi tejektől nem lesz jó íze a kávénak, de ez persze ízlés kérdése.

Pedig nekem aztán volt motivációm bőven, mert sajnos a kisebbik gyerekem 10 hónapos korában tejfehérje allergiát állapítottak meg, ezért nekem is teljesen tejmentesen kellett táplálkoznom egy ideig (mivel még szoptattam), de pár hét után feladtam, hiszen úgyis hamarosan elválasztottam volna.

Minden növényi tejet kipróbáltam, ami csak volt: szója, rizs, zab, kókusz, mandula, mogyoró stb, folyékony és por formában is. Magában nagyon finomak voltak, de a megszokott kávémmal keverve egyszerűen borzalmasak!

Azt megkérdezhetem, hogy milyen kávét iszol egyébként? Mármint főzős vagy instant?

2014. márc. 10. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!