A réteslisztet ugyanúgy tudom használni, mint a finomlisztet?
Véletlenül vettem több kiló réteslisztet, eddig nem nagyon használtam, de most muszáj lesz.
Mehet ugyanúgy mindenbe? Pl pizzatészta, egyéb sütemények, nokedli, palacsinta, rántás? Mi a különbség, miben lesz más az étel, hogy ha rétesliszttel készítem?
Van különbség, hamarosan te is megtapasztalod.
Nehéz leírni mindent, egyszerűbb, ha kipróbálod. Teljesen más a textúrája a tésztáknak, a durvább őrlés miatt több idő kell a sikér kioldódásának, sűrítéskor több fövés kell hogy a sűrítő hatását kifejtse.
A piskóta is másképp viselkedik, a palacsintatésztát te árt 1 órával hamarabb bekeverni.
A pizzatészta, ha sokáig dagasztod, ott pozitív hatásokat is láthatsz.
Én pl ha tehetem, alapból is úgy keverem a pizzatésztát, (ha nem spéci lisztet használok) hogy 2/3 sima, 1/3 rétes liszt.
Bögrés, vagy más kevert tésztákhoz tapasztalatom szerint nagyon jó, de pl a nokedlim szétcsúszott belőle. Ez is egy tanulság volt számomra, de én is így jártam, hogy egyszer a párom finomliszt helyett többkiló réteslisztet hozott:))
Piskótához csakis finomlisztet használok.
Rántásnak is jó, kicsit furábban néz ki, de használható. tényleg egy kicsit tovább kell főzni, mint simaliszttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!