Vajas réteslisztet fel lehet használni valamire?
Figyelt kérdés
100g vajba először nem 60g, hanem 60dkg réteslisztet tettem bele véletelnül, besamelhez. Észrevettem elég hamar, hogy valami nem stimmel, így a liszt nincs megpirulva, viszont kétségtelen, hogy egy darabig tűzön volt - és össze lett keverve a vajjal.
Sajnálom eldobni, ha valaki járt már így, vagy tudja, hogy fel lehet használni pl süteményekbe, kérem, írja meg.
2011. nov. 30. 09:32
1/6 anonim válasza:
Ha a liszt nem pirult meg, én simán felhasználnám mondjuk kelt tésztának. Nem baj, hogy rétesliszt, az is tökéletes hozzá. A vaj már benne van, úgyhogy az már nem kell bele. Hozzáadnék még egy felvert tojást, 4 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és 1 dl langyos tejben felfuttatott élesztőt (picit több, mint fél kockát) + még kb. 2-2,5 dl langyos tejet, hogy puha tésztát kapjak. 1 órát keleszteni, és utána csinálhatsz belőle pl. kakaós vagy fahéjas csigát, lekváros buktát, túrós batyut stb.
2/6 anonim válasza:
Még egy ötlet. Ha nem édeset szeretnél, akkor süss belőle pogácsát. Tegyél még hozzá 40 dkg FINOMLISZTET, még 25 dkg vajat vagy margarint, 2 tojást, másfél evőkanál sót, 1 kis doboz tejfölt, 1 kocka élesztőt 1 dl tejben 2 kávéskanál cukorral felfuttatva, és kb. 3 dl langyos tejet (lehet kicsit több, vagy éppen kevesebb tejre lesz szükség, ezért folyamatosan adagold hozzá, ne legyen túl lágy a tészta). Jól kidagasztod, 1 órát keleszted, kinyújtod ujjnyi vastagra és pogácsákat szaggatsz belőle. Lekened felvert tojással, 180 fokon kb. 25 percig sütöd.
3/6 anonim válasza:
Újra én! :)
Megint eszembe jutott valami. Ezt gyakran sütöm, nagyon finom, és pont 60 dkg rétesliszt kell hozzá.
Én 30 dkg vajat szoktam hozzá használni, úgyhogy te még 20 dkg-ot nyugodtan hozzáadhatsz. Szilvalekvár helyett pedig bármilyen lekvárral nagyon finom, csak jó sűrű legyen.
4/6 anonim válasza:
Igen, kelt tésztához elhasználhatod nyugodtan.
5/6 anonim válasza:
felfuttatott egy csomag élesztővel pizzát, vagy pizzás csigát is süthetsz belőle.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, örülök, hogy felhasználható:)!
2011. dec. 1. 15:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!