A rozsliszt az jó? Jobb, mint a búzaliszt? A googleben találtam erről jót is rosszat is, csak nem tudom mi az igazság.
Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 15:10
1/3 anonim válasza:
Azt mondják egészségesebb, de kenyeret csak rozslisztből még nem tudtam jót sütni, lapos, savanyú és tömör lett, keverni kell búzaliszttel.
3/3 anonim válasza:
Szénhidráttartalom szempontjából jobb. Linkelek neked egy táblázatot, hogy ilyen szempontból milyen lisztek a jobbak: [link]
Ha ezt a szempontot veszed figyelembe, akkor vannak speciális keverékek is, és ezektalán még a keveréstől is jobbak, és lehet alternatív kenyeret/süteményt sütni más anyagokból. Lehet pl. diót/mandulát darálni, és abból sütni piskótát, ill. búzakorpát használni, az is süteménytésztába, muffinba, palacsintatésztába. Itt van egy alternatív kenyér: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!