Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A rozsliszt az jó? Jobb, mint...

A rozsliszt az jó? Jobb, mint a búzaliszt? A googleben találtam erről jót is rosszat is, csak nem tudom mi az igazság.

Figyelt kérdés

2014. febr. 17. 15:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Azt mondják egészségesebb, de kenyeret csak rozslisztből még nem tudtam jót sütni, lapos, savanyú és tömör lett, keverni kell búzaliszttel.
2014. febr. 17. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Mind a kettő egyformán jó.
2014. febr. 17. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Szénhidráttartalom szempontjából jobb. Linkelek neked egy táblázatot, hogy ilyen szempontból milyen lisztek a jobbak: [link]

Ha ezt a szempontot veszed figyelembe, akkor vannak speciális keverékek is, és ezektalán még a keveréstől is jobbak, és lehet alternatív kenyeret/süteményt sütni más anyagokból. Lehet pl. diót/mandulát darálni, és abból sütni piskótát, ill. búzakorpát használni, az is süteménytésztába, muffinba, palacsintatésztába. Itt van egy alternatív kenyér: [link]

2014. febr. 17. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!