Ettetek már zöld kókuszdiót, amit nem sokkal előbb szedtek le a kókuszpálmáról?
Rengeteg. Sokkal több benne a kókuszvíz, legalább 2, de inkább 3dl van azokban, amik nem repedtek meg. Ízre olyan, mint a dobozolva kapható kókuszvizek, de hiányzik belőlük az a fura fémes mellékíz, amit én mindben érzek valamiért.
Meg nyilván a méret is különbség, hozzánk csak maga a dió jut el, lefejtik róla a körbevevő 1,5kg-nyi zöldszövetet. Frissen így néz ki: [link]
Olyan országokban, ahol termett a közelben :) Ghána, Indonézia, Szingapúr, Malajzia.
Viszont ha emlékeim nem csalnak ritkán, de van Pesten is a jobb ázsiai élelmiszerboltokban. Megfaragják így: [link] , zsugorfóliázzák és akkor van 2-3 hét szavatossági ideje. Viszont nem vettem, szóval nem tudom milyen íze van.
Ha érdekel próbálkozz a Hanoi ABC-nél, Facebookon fent vannak, nekik szokott lenni leggyakrabban friss importgyümölcsük a régióból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!