Valakinek van egy jó csipkebogyó pálinka receptje? Persze nem cefrére gondolok, hanem csipkebogyóval ízesíteném a pálinkát, mint pl a zöld dió likőr. Alma pálinkát öntenék rá.
Figyelt kérdés
2013. jún. 24. 14:32
1/5 anonim válasza:
Majd késő ősszel csináld,most nem találsz dércsipte csipkebogyót,száritottból meg nem az igazi.
Késő ősszel szedtem pár maroknyit,kettévagdostam,7 decis üvegbe tettem 2 maréknyit,rá öntöttem kb 1 deci mézet,és rá a pálinka.Hűvös helyre tettem,heti egyszer összeráztam,majd 4-5 hét után átpasziroztam,leszűrtem,és kész is.
2/5 A kérdező kommentje:
Mindenképpen ősszel csinálom. Az átpasszírozott csipkebogyót is belerakod a pálinkába vagy csak leszűröd?
2013. jún. 24. 17:46
3/5 anonim válasza:
mivel előtte hetekig már állt a pálinkában,ezért paszirozás után már nem teszem vissza,szépen leszűröm,és iható a pálinka.Többször érdemes szűrni,mert a kis csipkebogyó szőrök átcsusszannak a kis lyukú szűrön is.
4/5 A kérdező kommentje:
Rendben, megpróbálom az ősszel! Köszi
2013. jún. 25. 09:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!