Tényleg lehet újra közterületen inni?
Lehet, nekem még egy rendőr mondta miután próbáltam eldugni az éppen kibontott üveget, abban a hiszemben hogy biztos azért jön a padom felé, mert büntetni akar, vagy a legjobb esetben is minimum korrupcióba rángatni.
Ezt észrevette, és mondta, hogy már nem büntetnek érte, csak ne vezessek utána és ne botránkoztassak meg másokat.
Akkor pontosítok.
Az új szabálysértési törvény szerint nyugodtan ihatnál közterületen. Viszont egyes dolgokat a helyi önkormányzat tilthat. Ezekben a rendőrnek nincs jogköre eljárni, csak a közterület-felügyeletnek.
Tehát a rendőr nem fog ezért baszogatni, de a közteres bírságot szabhat ki, amit ha nem fogadsz el, feljelent. És fizethetsz.
Meg kell érdeklődni, hogy az adott helyen tiltja-e az önkormányzat a közterületen az alkoholfogyasztást.
Egy rendőr
Köszönöm szépen!
Azt el tudnád mondani, hogy lehet az önkormányzatnál érdeklődni? Interneten esetleg valahol fent vannak ilyen oldalak ahol le van írva melyik kerületben mit enged az önkormányzat?
Jó kérdés, én alapból nem foglalkozom ilyesmivel :-D
De az adott önkormányzatnál válaszolnak rá, valamint az adott kerületben kérdezz meg egy közterület-felügyelőt, ő tudni fogja (mivel ők foglalkoznak ezzel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!