Patikai alkoholt meglehet inni felhígítva?
Azt tudom, hogy sokszor denaturálják piridinnel, de ha sima alkoholt veszek olcsón, felhígítom akkor azt meg lehet inni.
Igazából a vodkának is nagyon szar íze van, ezért kérdezem. Ha igen miért nem így isszák például a csövesek? Az alkohol igyis-úgyis idegméreg, illetve denaturálja a fehérjéket...
Nem "sokszor" denaturálják (nem ők, hanem a gyárak), hanem mindig, mert csak olyat adhatnak el. Naturális alkoholt nem árulnak gyógyszertárban. A denaturált szeszből meg 1-2 kanálnyi után jönne is vissza az egész.
Azért ennyire idiótának ne hidd már a gyógyszerészeket.
1.Nem olcsó
2.Vényköteles
3.Lehet belőle likőröket készíteni,tehát iható(csak éppen nem jutsz hozzá)
A gyógyszertári tisztaszesz (96%-os alkohol) NEM denaturált, hanem minden szennyezödéstöl mentes, elvileg alkalmas fogyasztásra ie megfelelö higitásban.
De vodka meg hasonlók helyett nem szokás fogyasztani, mert sokkal drágább éppen a nagyfokú tisztaság miatt.
A denatuált szeszt drogáriákban árulják és AZ tényleg nem alkalmas fogyasztásra - viszont a denaturálás azt jelenti, hogy olyan anyagokat kevernek bele, amitöl büdös lesz, nehogy véletlen valaki összetévessze.
Igen arról tudok, hogy nem mérgező a piridin, csak nagyon büdös.
Akkor gyakorlatilag a "fogyasztható" naturális alkoholt nem tudok szerezni csak vénnyel? Ha még is tudok akkor pedig még a vodkánál is drágább? (gondolok itt a tisztaszeszre vagy abszolut alkoholra)
Meg, régebben sokan csináltak így likőröket házi felhasználásra. Árban akkor olcsóbb volt mint a vodka, és minőségben is sokat vert a kalinka szintű vodkákra.
"Ha igen miért nem így isszák például a csövesek?" ezen jót nevettem. Elvileg pálinkát is főzhetnének, mégsem teszik. xD
Azért pálinkafőzés macerás lenne, arról nem beszélve, hogy réz edény kell, amiben oxidálhatják a keletkezett metanalt, vagy mérgezésben meghalnak. ;)
Én most a töményezés legolcsóbb módját keresem, és nem értem, hogy ha ilyen olcsó, legalábbis kalinkánál szerintem olcsóbb a patikai alkohol akkor higítva miért nem veszik sokan azt.
Illetve véleményem szerint kalinkánál nincs undorítobb íze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!