Anyu régen mindig azt mondta, hogy ha éretlen gyümölcsöt eszek, vérhast kapok. Ez igaz? Lehet betegséget szerezni attól, mert valaki mondjuk zöld meggyet eszik?
Figyelt kérdés
2013. jún. 30. 19:59
2/5 anonim válasza:
Esetleg gyomorrontást kaphatsz, de azt sem feltétlen, a legtöbb embernek semmi baja sem lesz töle.
A vérhas meg fertözö betegség, azt ennivalótól nem lehet kapni.
3/5 anonim válasza:
Nekem is mindig ezt mondták ,főleg az éretlen körtére. Annak ellenére, hogy mióta az eszemet tudom, sosem ácsingóztam éretlen gyümölcsre. Sőt, alaposan mosom és vizsgálom, nem kukacos-e.
4/5 anonim válasza:
Nekem csak egy szabadon termő szilvafélére mondták. Viszont arra nem csak a szüleim, de minden felnőtt ismerősöm, és minden gyerek, tehát a többi gyereknek is azt mondták a szülei.
5/5 anonim válasza:
A vérhast a nem megmosott gyümölcs, kézmosás hiánya, fertőzött, akár tünetmentes emberrel való érintkezés stb. okozhatja, ha amiatt betegedik meg valaki, mert éretlen a gyümölcs, az nem vérhas (lehet, hogy régen annak mondták azt is, de a vérhast kórokozók okozzák, és a jelenlétük a gyümölcs érettségétől független).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!