Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Belehet savanyítani a koktélpa...

Belehet savanyítani a koktélparadicsomot?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Belehet savanyítani a koktélparadicsomot? Egy éve kaptam koktélparadicsom palántát. Szépen fölfutott a falra,(bár akkor még nem tudtam, hogy fölfut.) Na tehát szépen virágzott, termett, és ami túlérett lehullajtotta a magjait. (Én nem tudom mindet összeszedni ha nem vagyok otthon.) Tehát már mind de bajom volt vele, és a magok idén is kinőttek. Már a barátnőmnek is adtam, meg írtottam kifele. Amit nyár végén leszedtem, meg kihúztam, kidobtam. Ők üveg házban tartják, vagy hol. Ők most akarnak valamilyen savanyúságot csinálni belőle. Segítséget kértek hátha tudok valamilyen receptet. De az az igazság hogy én nem értek az ilyesmihez, de segíteni akarok hisz tőlem kapták. Ha lehet ilyet csinálni, vagy ha van ilyen recept írjátok le. Köszi!!!

2012. nov. 17. 13:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Én még nem láttam, hogy érett paradicsomot savanyítottak volna, csak zöldparit, lehet, hogy azért nem látni ilyet, mert az érett már nem áll el.

Nekem is rengeteg koktélparadicsom termett. Megtisztogatom, és a vödrös tejföl dobozát megtöltöm vele, és be a fagyóba. Levesbe, pörköltbe teszem, mert intenzívebb az íze, mint a hagyományosé. Most pizzát csináltam, s félbe vágott szemekkel megraktam.

De kíváncsi vagyok, lehet-e savanyítani? Esetleg ecetes-olajos módon, ú.n marinált paradicsomként?

2012. nov. 17. 14:11
 2/2 anonim ***** válasza:

Zölden lehet savanyítani. Aki akar próbálkozhat paradicsom lekvárral, zölden. ( receptötletek itt a neten )

Éretten csak befőzni a szokásos módon.

2017. szept. 21. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!