Hogy lehet a leggyorsabban káposztalevelet savanyitani?
Háát, nem akarlak elkeseríteni, de ez szerintem reménytelen vállalkozás, kivéve, ha jövő karácsonyra akarod. :S
Úgy tudom, hogy minimum 2,5, 3 hét kell neki.
Darabolt savanyú káposzta sincs? Mert akkor elég lenne (szerintem), ha csak húsgombócokat csinálnál bele. Ugyanaz...
A káposztalevelekről vágd le az ereit.Tedd óket egy szélesszájú üvegbe.Forralj fel sósvizet,kevés borssal,babérlevéllel.Ha langyosra hült,öntsd rá a káposztára.Tegyél a tetejére egy szelet kenyeret,Fedd be az üveget egy kistányérral,és tedd meleg helyre (konyhába)
2-3 nap múlva elég savanyúk lesznek a levelek.Ha van savanyú aprókáposztád,akkor a töltelékek közötti sorba is rakj egy sort belőle.Így jó töltöttkáposztád lesz.
Van aki,a leveleket nem is savanyítja,csak leforrázza őket.Én így nem szeretem.
Nem kell azt savanyítani! Én sem szoktam. Nálunk lehet ugyan savanyított káposztalevelet kapni, de nem annyira szeretjük.
Én úgy készítem, hogy egy nagy fazékba beállítom a fejes káposztát, felöntöm vízzel és főzni teszem. Amikor a külső réteg káposuzalevék megpuhult, levágom, tálra teszem, a káposztafejet főzöm továbbé Így szedem le rétegenként a fejről a töltéshez szükséges leveleket.
Főzésnél a fazék alját beborítom savanyú vágott káposztával, és a tetejére is azt teszék. Savanyúból elég annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!