Szerintetek lehet abból bajom, ha szeretem a nyers húst?
Figyelt kérdés
Akinek eddig mondtam, mindenki elborzadva fogadta, de én komolyan mondom, hogy ha mondjuk anyukám vesz darált-húst makarónihoz, vagy apróra vág húst, mondjuk brassóihoz, sosem bírom ki hogy ne vegyek egy kis darabot belőle, mert nekem komolyan ízlik. Sok helyről hallottam hogy veszélyes is lehet főzés előtt egy húst megenni, de hát nem tehetek róla, egyszerűen szeretem az ízét. Mi a véleményetek erről? Szerintetek is "gusztustalan"?2012. márc. 2. 16:54
1/23 anonim 



válasza:





Relatív, hogy kinek mi gusztustalan. De valóban nem szerencsés nyersen fogyasztani, mert veszélyes lehet.
2/23 anonim 



válasza:





Az, hogy gusztustalan, az egy dolog. Ha egyszer saját bőrödön megtapasztalod, mi az a szalmonella fertőzés, soha többet nem eszel nyers húst.
3/23 anonim 



válasza:





Marhahúst, csirkét ehetsz, disznót ne egyél, főleg vaddisznót ne, mert a hazai állómány fele fertőzött orsós féregre, ilyet kaphatsz, meg is lehet vakulni tőle. Nme sok esélyed van, de előfordulhat.
Mi a macskának sem adjuk.
A marhától csak szivacsos agylágyulást lehet kapni, az ritka.
4/23 anonim 



válasza:





inkább veszélyes, az sosem friss! a hőtől pusztulnak el a baktériumok, nagyon beteg is lehetsz tőle.
5/23 anonim 



válasza:





Például férges is lehetsz tőle.
6/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hát igen, ilyen dolgokat tényleg mondanak róla, és igazatok is van. Szerintem a legegyszerűbb, ha inkább hanyagolom a dolgot. Köszi mindenkinek a válaszokat!
2012. márc. 2. 17:14
7/23 anonim 



válasza:





A tatárbifsztek is nyers darált hús.
A friss hústol semmi bajod nemlehet, akkor sem, ha nyers.
Ha öreg akkor persze lehet.
8/23 anonim 



válasza:





Hiába friss a hús, ha pl. "borsókás". Ezt egy féregfajta okozza és még főtt állapotában sem ajánlott enni, mert az ember belében férgességet okoz.
9/23 anonim 



válasza:





A tatárbifsztek marhából van. Az nem veszélyes, leszámítva a szivacsos agylágyulást, de az a kontinensen nnemigen fordul elő. Angliában ne egyél azt sem. A csirke szalmonella vszélyes, a sertés féregveszélyes. Csak az ellenvéleméyn miatt ismételem.
10/23 anonim 



válasza:





azt irta valaki, hogy csirkét ehetsz...csirkét semmiképpen sem, szalmonella miatt. marhát simán, tatár beefsteak...
a sertést, meg föleg a vaddisznót trichinellára vizsgálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!