Magas trigliceridre milyen étrendet?
5,3!
Miket lehet enni?
Kb eddig jutottam egyelőre:
Zsíradék nélkül sütőzacskóban csinálom a csirkemellet + bulgur brokkolival.
Zöldbabfőzelék lesz holnap egy étkezésem. Tonhalkonzerv minden másnap, sós lében olivával és paradicsommal, tk kenyér. Tojás, csirkemellsonka, tk kenyér alacsony cukortartalomra figyelve. Reggelit átraktam vacsorára, hogy akkor legyen egy könnyedebb ételem, ami este már nem puffaszt/terhel: zabkása, fehérjeporral (elhanyagolható cukor és zsírtartalommal). És még akarok bele valami ropogósat... valamit kitalálok. Magvakat napközben szoktam,régen egy kevéske granolát szórtam bele. Gyümölcsök talán, csak ott megint a cukor... ja, szóval cukrok és keményító, meg a telített zsírok, amit így instant kerülni kéne, ha jól értem és tiszta minden?
Kalóriákat most fogom elkezdeni számolni. Mert akkor ugye jó lenne deficitben lenni? Nehogy a felesleges kalóriákból is zsírtartalék keletkezzen, ne nyomja feljebb a trigliceridet?
Mármint jó az irány?
Nincs amúgy túlsúlyom, kb 10kg lenne az, ami jobban állna nekem izomként, mint zsírban, 188cm 92kg
Én amúgy éppen tömegnövelést kezdtem volna, eddig pár sportot csináltam élvezetből, úszás, túrázás, kerékpár, ilyesmik, és úgy voltam vele, hogy szednék fel egy kis izmot, elmennék személyi edzésre, hát nézzünk vérképet előtte:
Triglicerid 5,3
1,85 a max elfogadható.
Meg ez a jó zsír-rossz zsíros arányt mutató értékem is rossz, szóval minden zsír off, és figyelek rá, hogy ha viszek is be valamit, a telítetlen zsírból legyen több benne. Szóval azért ha olyat eszek, ami zéró zsíros, akkor ott a salátámra egy evőkanál olivaolaj ráment. Ez így okés szint? Meg nézek valami dióolaj/lenolaj.. majd kiderül melyik ízlik jobban, ilyen omega-3-as dolgok.
És ez már orvosi téma inkább, nem étrend: nem akarom kiváltani a felírt triglicerid gyógyszert. Étrenddel is meg lehet oldani ezt a problémát, nem?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!