Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Létezik az,hogy egy hete...

Létezik az,hogy egy hete készült pörköltnek nincs semmi baja?

Figyelt kérdés
Pont egy hete vettem egy tál pörköltet,egy hete is készült.Eddig nem ettem meg,most akarom megenni.Nem érzem rajta hogy büdös lenne.Hűtőben van egy hete.Megehetem még?Vagy egy hetes pörköltet már ne?

dec. 27. 11:37
A kérdező szavazást indított:
Meg lehet enni egy hetes pörköltet
Egy hetes pörköltet nem ajánlott megenni
17 szavazat
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Zuzapörkölt tarhonyával,van benne hús is és jó sok szaft.Sajnálnám kiönteni.
dec. 27. 11:38
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Én már nem enném meg.
dec. 27. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
63%
Ha 5° alatt volt a hűtőben, akkor ehető.
dec. 27. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer a kollégiumban 2 hét után ettem meg a sertés pörköltet. Semmi baja nem volt végig hűtőben volt tartva.
dec. 27. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
71%
Ha a tarhonya bele van keverve, akkor nem ajánlott megenni (de a tarhonya miatt), ha külön, akkor semmi gond vele
dec. 27. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
71%
A pörit, ha külön volt, meg lehet próbálni.. A tarhonya, mivel tészta, az necces, 2-3 max. 4 nap után már nem kéne fogyasztani.
dec. 27. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Meglehet enni, az már a saját ingerküszöbtől függ, hogy az élvezeti értéke mennyit romlott.(mert tényleg sok étel ehető később is, csak már nem lesz olyan finom)
dec. 28. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
51%

Én nem ennék meg semmilyen kaját egy hét után.

Egyszer egy ilyen kérdést boncolgató TV műsorban azt mondta a szakember (orvos), hogy az élelmiszerek gyorsabban romlanak, mint ahogyan azt mi józan ésszel gondoljuk. Elmondàsa szerint főzés után az étel, amint lehülés közben a hőmérsékkete elérte a 12-13 °C-ot, ott, akkor azonnal elkezdődik a romlás folyamata. Tehát a legjobb a frissen elkészitett ételt lehetőleg azonnal elfogyasztani.

Másnap, harmadnap esetleg még fogyasztható a hűtőben tartott étel, de 3. naptól tanácsos felforralni. Mégpedig úgy, hogy minimum 3 percig forrjon, hogy az esetleg mégis kialault bacilusok/kórokozók?, (nem tudom mik) biztosan elpusztuljanak benne.

Nem érdemes ezzel játszani.

Annyit nem ér egy adag tarhonyás pörkölt.

Mert lehet egy nagy gyomorrontás belőle.

dec. 28. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
34%

Most már nem egy hetes a pörköltöd, hanem 9 napos!

Bármit írjanak is, hogy miért ehető még ennyi idő után, ne edd meg!

dec. 29. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

Egyhetes pörköltet semmi esetre!

De a tied most már két hetes lesz, úgy hogy nyugodtan megeheted.

Csak igyekezned kell, mert lassan képes lesz a saját lábain elfutni.

dec. 30. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!