A bolti csirkemell az csirkéből van?
Kedvesnek nevezlek, mert a zavart elméjűeket is így szokták nyugtatni! :D
Tipikus esete a dunning kruger jelenségnek, mikor valaki azért olyan magabiztos a témában, mert annyira hülye hozzá (már bocsánat) hogy a hiányosságainak a mértékét se tudja felmérni.
A csirke és a tyúk közti különbség a fejlettségük mértékétől, ivarérettségüktől függ.
Mivel tyúkból tucatnyi változat van, eleve badarság tömegre mérni, mikortól tyúk, hiszen összehasonlíthatatlan még egy tojó, és egy húshibrid is, nem beszélve a többi, számtalan kitenyészett alfajról.
Még a kimondottan kistermetű, grill csirkének szánt csirkék is 100-130, akár 140 dekások, tisztítva, zsigerelve! Márpedig azokra aztán tényleg nem lehet ráfogni, hogy tyúkok.
A húshibridek a hús hasznosítás miatt lettek kitenyésztve, vágási élősúlyuk kb. 3,5 kg!
És ha fejre állsz se lehet őket másfél hónaposan tyúknak nevezni.
Ha ilyen állatból próbálnál tyúkhúslevest főzni, garantált lenne a kudarc!
Lehet viszont kiváló tyúkhúslevest főzni alig 1 kg-os tyúkból, ami legalább 1 éves!
Egy húshibrid, tudod mikor éri el az 1 kg-ot?
3 hetes korában!
Szerintem ne nevezz tyúknak soha, sehol egy 3 kg-os állatot, mert kinevetteted magad!
Helyette inkább ismerkedj meg az "extrakt-tartalom" kifejezéssel, mert végső soron ez határozza meg, hogy mikortól tyúk a tyúk.
Azt meg a kora határozza meg, nem a tömege.
És amiatt nem lehet 3 kg-os csirkéből se tyúkhúslevest főzni.
" soha, sehol egy 3 kg-os állatot, mert kinevetteted magad!"
Bocs, 3 heteset!!!
#11 (22:42)
Mégis mi történne, ha fiatal csirkéből főznénk levest? Mi lenne a probléma egy ilyen levessel?
🤔
#13, nem levest nem lehet belőle főzni, hanem tyúkhúslevest nem lehet belőle főzni!
A probléma az lenne, hogy nem sikerülne! Bármit csinálhatnál vele.
Mivel egy pár hónapos csirkének, tized annyi íze van, mint egy 1 éves tyúknak. Csirkéből lehet főzni egy gyenge ízű csirke levest, vagy egy másabb jellegű ragu levest, de tyúkhúslevest, képtelenség.
Ezért említettem meg az extrakt tartalmat, mert akkora különbség van egy csirke és egy tyúk ízének az intenzitásában, hogy 1 napon nem lehet említeni a kettőt.
Ha egy húslevesből képzeletben "kivonjuk" a zöldségek, bors, stb egyéb ízesítők ízét, és csak a hús íze marad, akkor egy tyúknak tyúk íze van, ahhoz képest egy csirke, csak meleg víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!