Csirkemellből csirkepaprikás?
Hogyan érdemes elkészíteni? Le kell pirítani a csirkét, vagy csak menjen rá a pirított hagymára és párolódjon?
Paradicsom kell bele, vagy elég a pirospaprika, hagyma?
Hát általában a paprikás meg a pörkölt ízvilága attól gazdagabb, hogy csontosabb részek vannak benne.
De persze, mehet bele csirkemell is, ha azt szereted, bár én tennék mellé 2-3 szárnyat vagy valamit az íze miatt.
Én szoktam cs.mell kockákból csinálni, ha gyors kaját akarok, mert kb fél óra alatt kész.
Lepirítom a hagymát, megszórom pirospaprikával (ha van otthon paprika-paradicsom ráteszem a hagymás alapra és összerottyantom, ha nincs, kevés piros aranyat szoktam még az alaphoz keverni) utána mehet rá a kockára vágott csirkemell, só, bors, fehéredésig pirítom, fedő alatt készre főzöm. A bolti cs.mellhez víz nem kell, mert rengeteg kifő belőle, ha házi, lehet pici víz kell alá. A végén szoktam bele tenni tejfölt meg, ha nem elég sűrű, kevés vízben elkeveret étkezési keményítőt.
Főtt tésztával esszük.
Ugyanúg készítem, mint egy pörköltet, csak mellből pont azért, mert nagyjából félóra alatt készen van :)
Oké, nem egy sertéspörkölt ízvilág, viszont attól még finom.
Köszönöm a válaszokat :)
Sikerült, finom lett, ez nálam nagy szám, mert nem vagyok ügyes szakács.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!