A bolti csirkemell az csirkéből van?
#3 - igen, néha a rossz nyelvek az ilyen brojlercsirkéket a világ leggyorsabban fejlődő rákos daganatainak is szokják nevezni.
(Amúgy a "bojlercsirke" is egy jó poén volt.)
Amit boltban kapsz, az húshibrid csirke.
Ami azt jelenti, hogy kb. fél éves korától ivarérett.
Ami azt jelenti, hogy onnantól számít tyúknak.
Ami pediglen azt jelenti, hogy bőven csirke korában vágják le, mert még otthoni körülmények közt is max 2 hónapos korára vágás érett, ipari körülmények közt meg még hamarabb.
Közelébe se kerülnek annak, hogy tyúknak lehessen nevezni.
Amúgy nem is értem, hogy merült fel, hogy tyúk lenne, konyhatechnológiai szempontból is abszolút csirkehúsként viselkedik a csirkemell.
Ha tyúk lenne, abból biztos nem csinálnál olyan ételeket, mint amiket csirkemellből csinálsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!