Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A bolti csirkemell az csirkébő...

Gál Gábor 2024 kérdése:

A bolti csirkemell az csirkéből van?

Figyelt kérdés
Elnézést a látszólag ostoba kérdésért, de szerintem az inkább tyúk, nem? Vagy valóban csirkekorukban vágják le őket?
tegnap 16:30
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
57%
Tyúk, de nincs olyan nevű étel, hogy "rántott tyúk" vagy rostonsült tyúkmell. Tkp a csirke a tyúkhús konyhatechnológiai álneve.
tegnap 16:33
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Ezen már én is elgondolkoztam, csak más okból....
tegnap 16:51
 3/14 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként, ha pontosak akarunk lenni, akkor bizony az általában mindössze kemény 42-45 napot élt vágáséret bojlercsirke bizony még csirke vagy max jérce, mikor a bolt húspultjára kerül. Tyúk elnevezés onnantól használandó, hogy tojni kezd. Az viszont jóval később van, mint 42-45 nap.
tegnap 17:05
 4/14 anonim ***** válasza:
81%

#3 - igen, néha a rossz nyelvek az ilyen brojlercsirkéket a világ leggyorsabban fejlődő rákos daganatainak is szokják nevezni.

(Amúgy a "bojlercsirke" is egy jó poén volt.)

tegnap 17:12
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem bojler, hanem broiler vagy brojler.
tegnap 17:13
 6/14 anonim ***** válasza:
44%
A csirkemell "még" csirke, mert nem kifejlett állat, ahhoz túl rövid ideig él.
tegnap 18:03
 7/14 anonim ***** válasza:
84%

Amit boltban kapsz, az húshibrid csirke.

Ami azt jelenti, hogy kb. fél éves korától ivarérett.

Ami azt jelenti, hogy onnantól számít tyúknak.

Ami pediglen azt jelenti, hogy bőven csirke korában vágják le, mert még otthoni körülmények közt is max 2 hónapos korára vágás érett, ipari körülmények közt meg még hamarabb.

Közelébe se kerülnek annak, hogy tyúknak lehessen nevezni.

Amúgy nem is értem, hogy merült fel, hogy tyúk lenne, konyhatechnológiai szempontból is abszolút csirkehúsként viselkedik a csirkemell.

Ha tyúk lenne, abból biztos nem csinálnál olyan ételeket, mint amiket csirkemellből csinálsz!

tegnap 21:40
 8/14 anonim ***** válasza:
27%
Igen, akkor hogy van fél kilós melle az állítólag 1 kilós "csirkének" úgy, hogy minden mása is kell, hogy legyen neki?
tegnap 21:46
 9/14 anonim ***** válasza:
68%
Milyen "állítólag 1 kg-os csirkéről" zagyválsz, kedves 8-as?
tegnap 22:04
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Egy csirke súlya 1 kiló. Nem zagyválok, de legalább ne nevezz kedvesnek, ha szerinted zagyválok.
tegnap 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!