Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van savanyú lilakáposzta? Lát...

Van savanyú lilakáposzta? Látott már valaki, lehet venni valahol?

Figyelt kérdés
nov. 16. 06:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%

Létezik, bár kereskedésben viszonylag ritka, de nem is kizárható.

Otthon is el lehet készíteni, ha az minden vágyad. :-)

[link]

nov. 16. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
55%

Üzletekben még nem láttam, de lehet belöle készíteni, kifejezetten finom is.

Minden évben teszek el nekünk, kis beföttes üvegekben, egy üvegbe kb fél kg fér bele.

nov. 16. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
8%
A lilakáposzta sokkal rostosabb szerkezetű mint fehér társa. Főzésnél minden lila lenne vagy jócskán elszineződne az étel. Valószínű, hogy esztétikai oka is van.
nov. 16. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
3-as: a savanyúkáposztát föleg nem fözni szokás, nyersen, salátakét is finom és egészeges!
nov. 16. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:

4-es!

Hát azért sokszor főzik is. Töltött káposzta, korhely leves, rakott káposzta, székelykáposzta.

nov. 16. 18:57
 6/13 anonim ***** válasza:
Persze, azt tudom, csak a 3-as úgy írt, mintha csak fözni lehetne.
nov. 16. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 A kérdező kommentje:

6-os!

Ja, akkor értem.

Egyébként leginkább nyersen kóstolnám meg.

nov. 16. 21:31
 8/13 proximata válasza:
0%
Létezik és nagyon finom savanyúság a lila káposztával töltött paprika. Érdemes kipróbálni. Lehet almapaprikába is tölteni, aki szereti a csípőset. [link]
nov. 17. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
71%

#8#

Az sem fermentálással készül, hanem ecetes, cukros lével

Finom, de más a készítés technolgiája, a fermentálás nem kell sem ecet, sem cukor.

Azért írtam, hogy sem, mert ecetes-cukros lével készült vöröskáposztát nagyon sok boltban lehet vásárolni, némelyik kifejezetten finom is.

Nem csak a paprikába töltött verzió létezik, de egyik ecetes-cukros verzió sem olyan, mint a fermentálással készült.

Ami nem zárja ki, hogy ízléstől függően , akár finomabb is lehet az ecetes, mint a fermentált.

Csak egy a sok közül, ami szintén ecetes:

[link]

nov. 17. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
18%
Nem közértben, bevásárlóközpontban kell vásárolni kizárólag, hanem el kell menni hagyományos piacra, ott a savanyúságosnál lehet kapni. Ennyi!
nov. 17. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!