Hol kapható igazi, tejsavas erjedéssel készült savanyúkáposzta?
Édesítőszerek, ízfokozók (Na-glutamát) nélkül.
Fehér- és vöröskáposztából is érdekelne.
#1: Édesítőszereset itt a piacon árulnak, elég szörnyű.
Azt hallottam, hogy a bolti káposztát nem tejsavas érleléssel készítik, hanem citromsavba vagy ecetbe áztatják nagy nyomáson.
#3: " Piacon egészen biztosan lehet kapni."
Csak azokról nem tudom, hogy mennyire megbízhatóak. Többször fáztunk már rá.
Mi a helyzet a nagy vecsési cégek termékeivel? RuSa Kft, Frühker Kft, Stromi Kft, Fazekas Kft?
Azért problémás a dolog nekem, mert irritábilis bélszindrómám van, ezért egy csomó mindentől egyből hasmenésem lesz. Ilyen az édesítőszerek nagy része, a túlságosan savanyú termékek, a laktóz, a kávé, az alkohol stb.
Ennek a valószínűsíthető oka az elégtelen bélflóra, azt viszont fermentált termékek fogyasztásával lehetne helyreállítani, mint amilyen az igazi savanyúkáposzta, joghurt, kefir, kombucha, fermentált szójatermékek (miso, natto, tempeh) stb.
Az utóbbi pár évben én nem kaptam igazi, jó savanyúkáposztát (itt pesti) piacon...
Tényleg valami gyorsérlelésű vacak. Pl. hűtőben is megromlik egy hét alatt kb.
Emiatt vettem egy káposztasavanyító edényt... káposzta, só, fűszerek - semmi mást nem használok hozzá. Nagyon finom. A kész káposzta még 3-4 hétig eláll az edényben (lehet tovább is elállna, de nem volt rá lehetősége).
Figyelj, én csakis azt tudom neked javasolni Tisztelt Kérdező hogy inkább magadnak készítsed el odahaza a káposztát. Ehhez szükséged lesz egy savanyító hordóra vagy edényre elsősorban. Boltokban árulják ezeket a speciális savanyító kerámiaedényeket "jópénzért" (mondjuk nekem is ilyenem van 10 literesbe és nagyon meg vagyok vele elégedve) vagy ott van a műanyaghordós verzió:
(Ahogy a blog írója is javasolja, érdemes odafigyelni a só és a víz minőségére; azaz lehetőleg olyan sót használjunk, ami a káposztának a legmegfelelőbb - én az sima asztali sóval is elvoltam, másrészt kerüljük a vezetékes csapvíz használatát, akkor inkább már ásványvíz, vagy szénszűrőn átszűrt víz - esetleg fúrt kútból származó iható minőségű víz.)
Egyébként tudom hogy hosszú és macerás folyamat a káposzta savanyítás, de az ember manapság csakis abban lehet biztos, amit odahaza készít el saját magának, mert legalább abban tudja hogy mi van. (Ezért sem merek én magam sem javasolni bármilyen gyártó által, kereskedelmi célra előállított savanyú káposztát.)
Ebben nem fogsz csalódni, amíg henteskedtem évekig árulta a bolt ahol dolgoztam..
Füles féle vecsési...
# 4
Egyébként mindenhol lehet kérni kóstolót a piacokon...
Ettől piac! A multiáruházba biztos hogy nem kapsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!