Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hol kapható igazi, tejsavas...

Hol kapható igazi, tejsavas erjedéssel készült savanyúkáposzta?

Figyelt kérdés

Édesítőszerek, ízfokozók (Na-glutamát) nélkül.

Fehér- és vöröskáposztából is érdekelne.



2020. febr. 24. 05:37
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22%

# 8


Savanyítsál már káposztát a harmadik emeleten a társasházba, sőt tartsál csirkét meg disznót is, akkor már biztosan visznek be a zártra...

2020. febr. 24. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
88%

Pont a harmadikon lakom, és savanyítok káposztát...

Tény, hogy disznót nem szoktam vágni.

2020. febr. 24. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
94%

Bocs, de lehet akár egy szobában is savanyítani káposztát, csak nem a káposztáshordós módszerrel.


Én sok éve 1 l-s beföttes üvegekben savanyítok, mivel aránylag kevés fogy egyszerre, másként megromlana.

Ehhez a káposztát vékonyra szeletelem, füszerezem - ki mivel szereti, málam só, szemes bors, egész kömény, babérlevél -, alaposan átgyúrom és utána az üvegekbe nyomkodom szorosan. A tetejére müanyag fóliát teszek és rácsavarom a fedelét. Az üvegeket egy tepsibe állítom a konyhában, pár nap alatt elkezd forrni. Kb egy hét múlva hüvösebb helyre teszem (pl. spájz vagy akár hütö), két-három hét múlva fogyasztható.

A tepsi azért kell alá, mert amikor forr, valamennyi lé kifolyik belöle.


Ez egyszerü, akár egy kilóból is lehet készíteni, nem túl sok munka és garantáltan csak az van benne, ami neked tetszik.


Korábban én is vacakoltam a káposztáshordóval, de nem vált be.

Egyrészt keveset nem igazán lehet benne eltenni, sok meg nem kell nekünk. Másrészt igen hamar elpuhul, megromlik és a nagy részét ki lehet dobni.

Amióta az üveges módszert használom, nincs ilyen gond, csinálok egy-két üveggel, ha elfogy, bármikor tudok újat készíteni.

2020. febr. 24. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 Alain Delon ***** válasza:
34%
A vecsésit keresd a boltokban.
2020. febr. 24. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
40%
ma 10:00-es: a gond csak az a kóstolóval, hogy ha valaki egyes dolgokra érzékeny, a "hatása" pár óra múlva jelentkezik. Ezért hiába kérne kóstolót, nem lesz vele elöbbre.
2020. febr. 24. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
80%

Én is egy 3 literes üvegben,(nagy a család) az emeleten savanyítom a káposztát és eszméletlenül finom.

A menetét és az idejét nagyon jól leírta előttem a 13-as válaszoló, így arra nem térek ki.

Nettó 1 kg (tehát megtisztított) káposztához teszek a jól ledöngölt rétegekre 3 dkg. sót, babérlevelet, szemes borsot, köménymagot, néha kockára vágott piros kápiapaprikát, de ez elhagyható.

Mindig házi savanyú káposztánk van, ami kategóriákkal veri a boltit, sokszor a piacost is és erről legalább tudjuk, hogy miből van és mennyire tisztán készült.

2020. febr. 24. 13:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
83%

A 13-as vagyok újra.

Elöször is örömmel olvastam, hogy más is ismeri és jónak találja az üveges módszert.

De amit nem írtam, hogy tetszés szerinti méretü üvegekbe lehet tenni a káposztát, ami egyszerre elfogy egy alkalommal.

A nem felbontott üvegek meg simán elállnak egy évig is, és nem puhulnak el.

Azért egy évet írtam, mert ezt tapasztaltam, egyszer az egyik üveg et vélelten eltettem a spájzban hátulra és ott felejtödött. Normál esetben 2-3 hónapon belül megesszük, nem igazán van esélye sokáig megmaradni.

2020. febr. 24. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
85%

Igazán érdekelne, hogy aki lepontozza az üvegben készített savanyú káposztát, milyen indokkal teszi!

Ugyanis a kérdezőnek ez olyan alternatíva, amivel egyszerűen meg tudja oldani a problémáját, emellett működő módszerről van szó.

Szóval aki lepontozott, legyen már annyira gerinces, hogy meg is indolkolja! (Tudom, hogy nem lesz, de azért egy próbát megér)

2020. febr. 24. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 dornstadter ***** válasza:
100%

A 13-as megelozott. :)

En is azt akartam tanacsolni, hogy probalj meg otthon savanyitani de kezdeskeppen ne hordoban, hanem befottesuvegben. En is probaltam mar ugy, es nagyon finom igazi savanyu kaposztat kaptam. Lezart uvegben, hutoben nekem fel ev utan is teljesen jo volt, kivalo szekelykaposztat keszitettem belole. :)

En azen az oldalon talalkoztam a befottesuveges modszerrel.

[link]

A recept fuszerezese nekem nem jott be, valtoztattam rajta, de a keszites modjat jol leirja. Szerintem erdemes kiprobalni!

2020. febr. 25. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!