Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ki az, aki szokott csupasz...

Ki az, aki szokott csupasz rizst enni köretnek? (Úgy, hogy nem vagy rákényszerülve?)

Figyelt kérdés

Amin nincs se szaft, se öntet, se tartár, se semmi, még csak sülthús zsírja se.

Én már majdnem 30 éves voltam, amikor először láttam olyant, hogy egy család a saját jószántából ilyet ebédelt otthon. (Durvább élmény volt, mint 6 évesen megtudni, hogy mitől lesz a gyerek.) Egészen addig azt hittem, ilyesmi csak igénytelen menzákon fordul elő.

Most ez a traumatikus emlék azért jutott eszembe, mert a SZÉP-kártyáról nem akar elfogyni a pénz, így rendelni szoktunk ebédet különböző helyekről, és gyakori, hogy a menükhöz ilyen üres rizst adnak, vagy esetleg kevernek hozzá pár szem borsót vagy kukoricát.

nov. 7. 14:28
1 2
 11/20 anonim válasza:
72%
8-as az az kérdező ha ilyen okos vagy, akkor miért teszel fel ilyen buta kérdést?
nov. 7. 15:58
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
Mindig, mindenki. El nem tudnék undorítóbbat képzelni, mint sülthúszsírral meglocsolt rizs. Te valami nagyon szegény családból származhatsz, ha ott ezt kellett enni.
nov. 7. 18:21
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
A kérdést sem értem. Párolt rizs, szinte minden étlapon van.
nov. 7. 20:18
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag úgy eszem!
nov. 7. 20:45
 15/20 anonim ***** válasza:
83%

12. Meglocsolni nyilván nem, de pl. a sülthús zsírját (amennyi jön a szelettel) szeretem a rizsen.

Régen meg a fejes saláta levét locsoltam rá.

nov. 7. 21:07
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok rákényszerülve, viszont kifejezetten szeretem a párolt rizst és a főtt rizst is. Jobban szeretem, mint a rizi-bizit vagy a sültkrumplit.
nov. 7. 21:10
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég gyakran, nem szoktam sokat faxnizni (mondjuk én párolom a rizst, szóval valamennyi olaj mindig van rajta, különben odaragad a lábos aljához). Persze általában szaftos húshoz csinálom, szóval evés közben már nem csupasz, csak tálaláskor. Illetve vannak olyan helyek, ahol azt kérek a rántotthúshoz, mert a sültkrumpli sokszor épp csak langyos, úgy meg nem szeretem. Ha a rizs langyos, az nem olyan vész.

Anyukám petrezselymet szokott keverni bele, ha nem zöldséges rizs van és nem szaftos a hús, amihez adja. Én azt is szeretem.

nov. 7. 22:41
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is imádom az üres rizst, nekem jó rántott hússal vagy rántott sajttal is, nem csak szószossal eszem.
nov. 8. 04:56
 19/20 anonim válasza:
100%
Anyám csinált múlthéten rántott csirkét és rízs volt hozzá meg cékla. A csirke nem nagyon ízlett ezért azt nem ettem annyira és este már ugy ettem csak hogy rízs és cékla. Nagyon finom volt🥰😍. De by the way egyébként húsnak a szaftjával is szeretem jobban szeretem a rízst mint a sültkrumplit.
nov. 9. 21:44
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Vietnami-magyar háztartásba születtem, ezen nőttem fel. :) Számomra ez az alap (igaz, mindig is ízletesebb volt a mi ízesítetlen sótlan rizsünk, mint a száraz, olajon pörkölt, bevegetázott magyar rizs).

A kínai éttermekben is mindig ott van az üres rizs, csak a közízlés miatt nem rakják ki külön, de nyugodtan kérheted azzal egyébként. Valószínűleg amúgy az a legfrissebb, mert egyenesen a rizsfőzőből jön.

De tény és való, amellett, hogy ez a fajta rizs eleve szaftosabb, ezekben a konyhákban a legtöbb ételnek van valami szaftja (vagy mártogatod valamibe), amit a csészében ugyanúgy átvesz a rizs. Ha más nem, akkor szójaszósszal vagy szárított husival lehet keverni, ritka, hogy teljesen üres rizst egyen valaki.

nov. 17. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!