Ki az, aki szokott csupasz rizst enni köretnek? (Úgy, hogy nem vagy rákényszerülve?)
Amin nincs se szaft, se öntet, se tartár, se semmi, még csak sülthús zsírja se.
Én már majdnem 30 éves voltam, amikor először láttam olyant, hogy egy család a saját jószántából ilyet ebédelt otthon. (Durvább élmény volt, mint 6 évesen megtudni, hogy mitől lesz a gyerek.) Egészen addig azt hittem, ilyesmi csak igénytelen menzákon fordul elő.
Most ez a traumatikus emlék azért jutott eszembe, mert a SZÉP-kártyáról nem akar elfogyni a pénz, így rendelni szoktunk ebédet különböző helyekről, és gyakori, hogy a menükhöz ilyen üres rizst adnak, vagy esetleg kevernek hozzá pár szem borsót vagy kukoricát.
Sok helyen rántott hús mellé adnak ilyen "csupasz" rizst, ami nekem így nem esetem.
De ettöl még a rizsköret hivatalosan, szabályosan ilyen, rizs zsiradékon megfuttatva, és vízzel megpárolva, minden egyéb összetevö nélkül.
3
Hát, a kínai éttermek kínálatában nem nagyon találni csupaszon fogyasztandó rizst. Vagy olyasmihez adják, amivel összekeverhető (és akkor már nem csupasz), vagy pedig ilyen rántott jellegű dolgokhoz tojásos rizst adnak.
4
Hát nyilván a szafttal együtt fogyasztva már nem csupasz. De ahogy itt írták is, az esetek többségében rántott meg sült dolgokhoz adják, párolva, minden belekeverhető cucc nélkül.
Meg kell nézni pl. a Helyimenük oldalon, hogy 80-90%-ban ilyesmihez adják köretnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!