Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ki az, aki szokott csupasz...

Ki az, aki szokott csupasz rizst enni köretnek? (Úgy, hogy nem vagy rákényszerülve?)

Figyelt kérdés

Amin nincs se szaft, se öntet, se tartár, se semmi, még csak sülthús zsírja se.

Én már majdnem 30 éves voltam, amikor először láttam olyant, hogy egy család a saját jószántából ilyet ebédelt otthon. (Durvább élmény volt, mint 6 évesen megtudni, hogy mitől lesz a gyerek.) Egészen addig azt hittem, ilyesmi csak igénytelen menzákon fordul elő.

Most ez a traumatikus emlék azért jutott eszembe, mert a SZÉP-kártyáról nem akar elfogyni a pénz, így rendelni szoktunk ebédet különböző helyekről, és gyakori, hogy a menükhöz ilyen üres rizst adnak, vagy esetleg kevernek hozzá pár szem borsót vagy kukoricát.


nov. 7. 14:28
A kérdező szavazást indított:
Én gyakran szoktam.
Néha előfordul.
Még nem fordult elő.
Még a hajléktalan kínaiak se ennék meg csupaszon a rizst, egy hét éhezés után.
41 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
96%
Tíz alkalomból kilencszer csupaszon eszem.
nov. 7. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
97%
ez a normális rizsköret definiciója
nov. 7. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
A kínaiak csakis csupaszon eszik a rizst, ha jól tudom, és jó ragacsosan
nov. 7. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
De ezt szaftosabb főétel mellé adják köretnek, akkor miért nevezed csupasz rizsnek?
nov. 7. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
93%

Sok helyen rántott hús mellé adnak ilyen "csupasz" rizst, ami nekem így nem esetem.

De ettöl még a rizsköret hivatalosan, szabályosan ilyen, rizs zsiradékon megfuttatva, és vízzel megpárolva, minden egyéb összetevö nélkül.

nov. 7. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Zöldséggel vagy savanyúsággal eszem, nem üresen magában.
nov. 7. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 DK-s ***** válasza:
78%
Ha kirántott húshoz esszük, még akkor is sütök ki kevés olajban fokhagymát, és azzal öntöm nyakon. Üresen nem bírom megenni.
nov. 7. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 A kérdező kommentje:

3

Hát, a kínai éttermek kínálatában nem nagyon találni csupaszon fogyasztandó rizst. Vagy olyasmihez adják, amivel összekeverhető (és akkor már nem csupasz), vagy pedig ilyen rántott jellegű dolgokhoz tojásos rizst adnak.

4

Hát nyilván a szafttal együtt fogyasztva már nem csupasz. De ahogy itt írták is, az esetek többségében rántott meg sült dolgokhoz adják, párolva, minden belekeverhető cucc nélkül.

Meg kell nézni pl. a Helyimenük oldalon, hogy 80-90%-ban ilyesmihez adják köretnek.

nov. 7. 15:00
 9/20 anonim ***** válasza:
86%
3. A Kínán kívüli kínai éttermek nem kínaiakra alapozzák az üzletmenetet.
nov. 7. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
nov. 7. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!