Sütés/főzés, áztatás és többi nem veszi ki az
értékes tápnyagokat és vitaminokat az ételekből?
Figyelt kérdés
Egy ideje ezen gondolkozok, oké hogy finom vagy másképp meg se lehet enni de nem csak egy ehető finom követ eszünk meg amitől jóllakunk? Hogy kellene fogyasztani az ételeket? :D
Minden hőkezelés árt , a vitaminok 60 celsiustól elbomlanak, ezért nyers koszt a párolás a megoldás . Vannak termések amik áztatással hasznosulnak . A forralás lefagyasztás árt . A főtt sült étel és modern gasztro üzlet . A sütőpor is élesztő káros a kovász a jó, modern lét eltörli a természetes eredeti hasznos dolgokat , műcukor adalék erjesztés sterilizálás manipulációkkal . A legtöbb ismert termék étel nincs 60 éves ....
okt. 3. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
Rassz vércsoport munka korosztály energiaigény szerint kell étkezni . Teljesen eltérő kultúrák szokásai nem mindig sikeresek . Minden egyedi de sablonosítás és divat hozza az újat , a multibefektetőt diktálnak.
okt. 3. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
Termékfüggő ez, nem mindegy, miről van szó, egyes dolgoknak jót tesz a hőkezelés.
okt. 3. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
De.
okt. 3. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Hát azért kell nyers zöldségeket és gyümölcsöket is enni! De egyáltalán nem "követ eszel", (ez a hülyeség meg hogy jött?), hanem a test építőanyagait és energiaforrásait. Azok értékességének semmi köze a hőkezeléshez (legfeljebb annyi, hogy emészthetőbbek vagy kórokozómentesek lesznek tőle).
okt. 3. 23:45
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Ugyanúgy belefő. Pl egy zöldséglevesbe a zöldségeket is megeszed a lével, amibe minden benne marad.
okt. 4. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Van olyan tápanyag ami nyersen jobb és van ami főve hasznosul. Ezért is ajánlott a változatos táplálkozás
okt. 4. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Egyedül a C-vitamin bomlik részben el 70 fok felett, minden más marad, illetve többféle ásványi anyagot a szervezet jobban hasznosít fött élelmiszer esetén, mert konnyebben fel tud szívódni.
okt. 4. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
Ahogy előttem is írták, nem bomlik el minden vitamin hőhatására. Erre messze a C vitamin a legérzékenyebb. És sok olyan nyomelem és vitamin van, amit a nyers zöldségekből nehezen tud felszívni az emésztőrendszer. Hiába van több vitamin a nyers répában, ha töredéke szívódik csak fel nyersen ahhoz képest, ha meg lenne főzve vagy párolva.
Ez utóbbi nem általános szabály, sok esetben nyersen jobban hasznosul a zöldségeben, gyümölcsben lévő vitamin vagy nyomelem, de nem egy ellenpélda van. Minden esetre nem, nem lesz tápanyagmentes "üres rost" a hőkezeléstől a zöldség, gyümölcs.
okt. 4. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
Igen, van egy két vitamin, ami érzékenyebb a hőre, de alapvetően pont, hogy feldúsulnak a mikrotápanyagok és javul a felszívódásuk hőkezelésre.
Vannak olyan elméletek, hogy az emberi agy fejlődésében az egyik legnagyobb lépcső az volt, amikor az őseink elkezdték megfőzni és sütni az ételt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!