Szabó Éva Györgyi kérdése:
Mennyi ideig áztassam vízben a kötözött sonkát, mely füstölt, csak étkezési sót és, nátrium-nitritet tartalmaz?
Figyelt kérdés
Direkt nem akartam olyat venni, ami gyors pácolással készül.
Köszi a választ!
2018. márc. 27. 17:34
1/6 anonim válasza:
Egy napig szokták, hogy a pácolás/füstöltés során bekövetkezett vízveszteséget pótolják, mert így a megfött sonka nem lesz annyira szálas, hanem puha, omlós.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
Nem ázik ki a hús nagyon?
Ezt arra értem, hogy a nyers húst nem szoktuk áztatni órákig, hogy ne veszítsen a létfontosságú ásványi anyag tartalmából, hanem a levesbe főljön bele.
2018. márc. 27. 17:58
3/6 anonim válasza:
+1 az egy naphoz. Nem azik szet, pont jo lesz.
4/6 anonim válasza:
A sonka nem nyers hús, hanem "szárított", mert a pácolással és füstöléssel a víztartalma erösen csökken, ezért áll el. Amíg a sonka sósabb, mint a víz, addig a víz megy bele és nem a sonka íze ázik ki, csak a sóssága lesz "hígabb". A legalább egy napos áztatás kell ahhoz, hogy jó ízü fött sonkát kapj.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
Így már értem.
...és a főzővízben kell hagyni kihűlni, hogy ne legyen száraz.
2018. márc. 27. 18:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!